Ο Μακρόν… σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Ερντογάν: Περιορίζει τις ελευθερίες του τουρκικού λαού | Epirus World

Ο Μακρόν… σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Ερντογάν: Περιορίζει τις ελευθερίες του τουρκικού λαού











Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα (04/12) πως ελπίζει ότι η Γαλλία θα απαλλαγεί σύντομα από τον Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο χαρακτήρισε πρόβλημα για τη χώρα του σε επικίνδυνους γι' αυτήν καιρούς. Ωστόσο, η απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο δεν άργησε.

Ο Μακρόν ζήτησε «σεβασμό», απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο ομόλογός του της Τουρκίας. Μιλώντας στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Brut, ο πρόεδρος της Γαλλίας κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι περιορίζει τις ελευθερίες του λαού της χώρας του.

Νωρίτερα, από την Κωνσταντινούπολη, αφού συμμετείχε στην προσευχή της Παρασκευής στον πρώην καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, που μετατράπηκε τον Ιούλιο σε τζαμί, ο Ερντογάν είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο Μακρόν είναι ένα πρόβλημα για τη Γαλλία. Με τον Μακρόν, η Γαλλία περνά μια πολύ επικίνδυνη περίοδο. Η ελπίδα μου είναι ότι η Γαλλία θα απαλλαγεί από το πρόβλημα Μακρόν το συντομότερο δυνατόν».

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου