Ford Kuga | Epirus World

Ford Kuga


Με περισσότερο από έναν αιώνα να έχει περάσει από τότε που η Ford πρωτοστάτησε στην υιοθέτηση της κινούμενης γραμμής παραγωγής, η εταιρεία χρησιμοποιεί τώρα την τεχνολογία μεγάλων δεδομένων (big data) προκειμένου να εντοπίσει πιθανές βλάβες σε μηχανήματα του εργοστασίου της στη Βαλένθια της Ισπανίας, προτού αυτές συμβούν.

Όπως είναι προφανές, η παραγωγή οχημάτων μπορεί να καθυστερήσει σε περίπτωση βλάβης συγκεκριμένων εξαρτημάτων και μηχανημάτων, τα οποία πρέπει να επισκευαστούν άμεσα ή ακόμα και να αντικατασταθούν. Θέλοντας να προλάβει πιθανές καθυστερήσεις στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της στη Βαλένθια, η μάρκα, σε συνεργασία με ειδικούς στον τομέα της ρομποτικής από το τοπικό πανεπιστήμιο και μηχανικούς της, αξιοποίησε την τεχνολογία μεγάλων δεδομένων προκειμένου οι υπεύθυνοι στην κατασκευαστική αλυσίδα να ειδοποιούνται αμέσως μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για smartphone όταν η λειτουργία ορισμένων μηχανών ή εξαρτημάτων αρχίζει να επιβραδύνει – γεγονός που αποτελεί σαφή ένδειξη ότι σύντομα ενδέχεται να «καταρρεύσουν».

Από τις αρχές του 2019 μέχρι και σήμερα, η αξιοποίηση μεγάλων δεδομένων έχει επιφέρει για την Ford εξοικονομήσεις άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ συμβάλλοντας ώστε το εργοστάσιο παραγωγής στη Βαλένθια να πληροί τους χρόνους παράδοσης διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό ότι οι πελάτες της εταιρείας παραλαμβάνουν έγκαιρα το νέο τους αυτοκίνητο. Στο εργοστάσιο της Βαλένθια βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκατεστημένα πάνω από 15.000 μηχανήματα τα οποία «απασχολούνται» καθημερινά στην κατασκευή αυτοκινήτων. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το νέο Kuga, το Νο.1 σε πωλήσεις SUV της Ford στην Ευρώπη.

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου