Facebook: Η διαγραφή αναρτήσεων για το Ολοκαύτωμα και η ικανοποίηση για την απόφαση | Epirus World

Facebook: Η διαγραφή αναρτήσεων για το Ολοκαύτωμα και η ικανοποίηση για την απόφαση


Την απόφαση του facebook να απαγορεύσει οποιαδήποτε ανάρτηση
 παραποιεί ή αρνείται τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος και να πληροφορεί καλύτερα το κοινό για το Ολοκαύτωμα, χαιρετίζουν ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (World Jewsih Congress) Ρόναλντ Λόντερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου (European Jewish Congress) Μοσέ Καντόρ.

«Κάνοντας αυτό το κρίσιμο βήμα […] το facebook δείχνει πως αναγνωρίζει την άρνηση του Ολοκαυτώματος γι' αυτό που πραγματικά είναι: μια μορφή αντισημιτισμού κι επομένως ρητορικής μίσους», αναφέρει σχετικά ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου.

«Η άρνηση του Ολοκαυτώματος, ο ευτελισμός και η υποβάθμισή του είναι ένα "εργαλείο" που χρησιμοποιείται για τη διάδοση μίσους και ψευδών συνωμοσιών για τους εβραίους και άλλες μειονότητες», υπογραμμίζει ο κ. Λόντερ, επισημαίνοντας πως η απόφαση του facebook στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτή η σημαντική απόφαση αναμενόταν αρκετό καιρό», τονίζει, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συμβουλίου, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος. «Η δημόσια συζήτηση για την άρνηση του Ολοκαυτώματος δεν είναι νόμιμη και χρησιμοποιείται μόνο ως έκφραση μίσους για τους Εβραίους, συνεπώς με την απόφαση αυτή περιορίζεται το μίσος και ο αντισημιτισμός», επισημαίνει ο πρόεδρος του EJC και του Παγκόσμιου Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα.

Χαιρετίζει, δε, τις συντονισμένες προσπάθειες κυβερνήσεων, εταιρειών τεχνολογίας, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών να αντιμετωπίσουν τη διάδοση μέσω διαδικτύου της ρητορικής μίσους, των θεωριών συνωμοσίας και της άρνησης του Ολοκαυτώματος.

«Σε μία περίοδο κατά την οποία ο αντισημιτισμός έχει αυξητικές τάσεις και η γνώση της νέας γενιάς για το Ολοκαύτωμα είναι ανησυχητικά περιορισμένη, είναι κρίσιμο οι διαδικτυακές πλατφόρμες να συνεχίσουν να αποτελούν μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος», υπογραμμίζει -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου.

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου