Υπάρχουν τρεις σοβαροί λόγοι να συμπεριλάβετε το τζίντζερ στη διατροφή σας | Epirus World

Υπάρχουν τρεις σοβαροί λόγοι να συμπεριλάβετε το τζίντζερ στη διατροφή σας

 


Το τζίντζερ είναι ένα υπέροχο μπαραχαρικό το οποίο δίνει πικάντικη γεύση και σπιρτάδα στο φαγητό ή το ρόφημά σας. Γνωρίζατε, ωστόσο, ότι εκτός από την εκπληκτική γεύση και το άρωμά του, διαθέτει και διάφορα οφέλη για την υγεία; Μάθετε, λοιπόν, ποια είναι αυτά και συμπεριλάβετέ το άμεσα στη διατροφή σας.

Μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Ξέρατε ότι όλες τις ευεργετικές ιδιότητές του για τον ανθρώπινο οργανισμό το τζίντζερ τις οφείλει στην πικάντικη μυρωδιά και γεύση του; Αυτό οφείλεται στην τζιντζερόλη που περιέχει, μια ένωση με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθάει στην ενίσχυση του αναοσοποιητικού σας. Δοκιμάστε να πιείτε τσάι με τζίντζερ όταν δεν νιώθετε πολύ καλά ή μια σάλτσα με τζίντζερ για να τονώσετε τον οργανισμό σας εύκολα και γρήγορα.

Έχει αντιφλεγμονώδη δράση

Όπως κι άλλες τροφές, όπως οι ξηροί καρποί, τα φασόλια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως κ.α., έτσι και το τζίντζερ περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που μπορούν να μειώσουν την κυτταρική βλάβη. Έχετε υπόψην, επίσης, ότι το τζίντζερ μπορεί να αποτρέψει και την έναρξη της φλεγμονής. Γνωρίζοντας όλα αυτά, λοιπόν, η προσθήκη της πιπερόριζας στην διατροφή σας αποτελεί μονόδρομο.

Βοηθάει στην απώλεια βάρους

Ορισμένες μελέτες έχουν συνδέσει την πρόσληψη τζίντζερ -σε συνδυασμό με άλλα εκχυλίσματα φυτών- με κάποια οφέλη και στην απώλεια βάρους. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι όπως και με οτιδήποτε άλλο, έτσι και με το τζίντζερ δεν πρόκειται για ένα μαγικό χάπι απώλειας βάρους! Γι’ αυτό μια υγιεινή και ισορροποημένη διατροφή αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την απώλεια του βάρους.

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου