Σε κόκκινο συναγερμό Ιωάννινα και Σέρρες – Ανέβηκαν στο ανώτατο επίπεδο 4 | Epirus World

Σε κόκκινο συναγερμό Ιωάννινα και Σέρρες – Ανέβηκαν στο ανώτατο επίπεδο 4


Με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού μέσα σε ένα μόλις 24ωρο να έχουν εκτοξευτεί σε τετραψήφιο αριθμό και συγκεκριμένα να ανέρχονται σε 1.259, ο Σωτήρης Τσιόδρας συμμετείχε εκτάκτως στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της covid-19 στη χώρα το απόγευμα της Τρίτης.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας εμφανίστηκε χωρίς χαρτιά μπροστά του και τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Οι κανόνες δεν είναι για να μας δεσμεύουν είναι για να είμαστε ελεύθεροι.

Μετά τον κ. Τσιόδρα, τον λόγο πήρε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών από την Πέμπτη ανεβαίνουν επίπεδο συναγερμού και θα είναι πλέον στο επίπεδο 4.

Επίσης, επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν και η Νάξος και η Ροδόπη οι οποίες από το δυο πάνε στο τρία.

Αλλά και η Δράμα ανεβαίνει επίπεδο και από το ένα πάει στο επίπεδο συναγερμού δυο.

Η Αμοργός κατεβαίνει στο επίπεδο ένα.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως: «Η κατάσταση είναι οριακή. Τα μέτρα όπου τηρούνται, αποδίδουν. Η αποφασιστικότητα και η επιμονή μας είναι απαραίτητες».

Αναλυτικά ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε:

«Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 30.782 κρούσματα, από τα οποία 7.134 είναι σήμερα ενεργά.

Την ίδια στιγμή 20.088 συνάνθρωποί μας έχουν αναρρώσει κατ’ οίκον και 2.986 έχουν καταφέρει και πάρει το εξιτήριο από το Νοσοκομείο.

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε κατά μέσο όρο 773 νέα κρούσματα την ημέρα, έναντι 430 κρουσμάτων την ημέρα μία εβδομάδα νωρίτερα. Την ίδια στιγμή, έχει αυξηθεί και ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται καθημερινά τόσο στοχευμένα, όσο και από συνεργεία του ΕΟΔΥ σε πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα μόνο διεξήχθησαν πάνω από 25.000 τεστ. Και από τα σημερινά αποτελέσματα είναι ξεκάθαρο ότι η πανδημία είναι σε έξαρση, με βασικό της επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα.

Άρα η κατάσταση, επιτρέψτε μου να το επαναλάβω ξανά και ξανά, παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτεί μεγάλη προσοχή. Και πρέπει τώρα άμεσα να ανακόψουμε την εξάπλωση του ιού, ιδιαίτερα στις περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο. Δηλαδή στις περιοχές που βρίσκονται ήδη στο κόκκινο Επίπεδο 4 και στο πορτοκαλί Επίπεδο 3.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι με απόφαση της αρμόδιας για τον χάρτη Επιτροπής Επιδημιολόγων που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί, η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που διαπιστώθηκε, τόσο από τα τεστ του ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες, όσο και από τα στοχευμένα τεστ που διενεργήθηκαν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή από υγειονομικά συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας σε μεγάλες μονάδες και επιχειρήσεις, και παρά τις όποιες άοκνες, πραγματικά άοκνες προσπάθειες των εμπλεκόμενων φορέων και των στελεχών της Αυτοδιοίκησης της περιοχής τις τελευταίες ημέρες, ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού και περνά από το πορτοκαλί επίπεδο 3, στο κόκκινο επίπεδο 4-αυξημένου κινδύνου.

Επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού. Παρά την πρόθεσή μας να περιμένουμε τα αποτελέσματα της εφαρμογής των μέτρων από την προηγούμενη Παρασκευή, λαμβάνοντας υπόψη τη χθεσινή συρροή σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, τα σημερινά διάσπαρτα κρούσματα και τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των τελευταίων 48 ωρών που καταδεικνύουν μεγάλη μετακίνηση των κρουσμάτων και των στενών επαφών τους, εντός και εκτός της Περιφερειακής Ενότητας, οι Σέρρες περνούν από το επίπεδο 3 πορτοκαλί, στο επίπεδο 4 κόκκινο.

Δεν πρέπει να αφήσουμε το οποιοδήποτε περιθώριο στον ιό να εξαπλωθεί περαιτέρω και εντατικοποιούμε τα μέτρα για να προστατέψουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που είναι πιο ευάλωτοι στη νόσο.

Επίσης, σε επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Νάξου και Ροδόπης, οι οποίες από το επίπεδο 2 κίτρινο, περνούν στο επίπεδο 3 πορτοκαλί. Να σημειωθεί ότι η Αμοργός, λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, κατεβαίνει από το επίπεδο 2 κίτρινο στο επίπεδο 1 πράσινο. Τέλος, η Δράμα ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού και περνάει από το επίπεδο 1 πράσινο  στο επίπεδο 2 κίτρινο.

Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών, ιδιαίτερα των Ιωαννίνων, των Σερρών, της Νάξου και της Ροδόπης αλλά κυρίως της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης, που δείχνουν να πιέζονται από υψηλά επιδημιολογικά φορτία τις τελευταίες ημέρες, να παραμείνουν σε εγρήγορση, σε απόλυτο συναγερμό και να τηρούν πιστά τα μέτρα.

Μια παράκληση, μια έκκληση που μας αφορά όλους, αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες σε όλη την επικράτεια. Γιατί τα πράγματα μπορούν να πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση, ακόμα και στις περιοχές που αυτή τη στιγμή παρουσιάζουν καλή επιδημιολογική εικόνα.

Για αυτό και δεν χωρά κανένας εφησυχασμός, καμιά χαλάρωση όσον αφορά στην εφαρμογή των μέτρων, ανεξάρτητα από την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η κάθε περιοχή.

Και θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, θα έλεγα είναι οριακή. Η πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και αυτό τον επιδημιολογικό σκόπελο. Η μέχρι σήμερα εμπειρία μας, δείχνει ότι τα μέτρα όπου τηρούνται αποδίδουν. Και τίποτα δεν το δείχνει αυτό πιο ξεκάθαρα, από τις 13 Περιφερειακές Ενότητες που κατέβηκαν επίπεδο συναγερμού, που από το πορτοκαλί πήγαν στο κίτρινο ή ακόμα και στο πράσινο, αποδεικνύοντας ότι η αποφασιστικότητα και η επιμονή μας είναι απαραίτητες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι συνεχίζονται και γίνονται ακόμα πιο εντατικοί οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων. Από την 1 Ιουλίου, όταν ανοίξαμε τον τουρισμό μας, ως τις 25 Οκτωβρίου, δηλαδή, την Κυριακή, έχουν διεξαχθεί από τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς 485.308 έλεγχοι, κατά τους οποίους έχουν διαπιστωθεί 15.268 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί 19.375 πρόστιμα συνολικού ύψους 8.273.630 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 6.290 συνολικά ημερών.

Στόχος των ελέγχων είναι να διασφαλίσουν ότι τα μέτρα εφαρμόζονται. Για αυτό επιβάλλει, αυτό απαιτεί η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Και όπως φαίνεται από τα στοιχεία, η πλειοψηφία, η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, αντιλαμβανόμενη το διακύβευμα σέβεται και τηρεί τα μέτρων.

Δυστυχώς, υπάρχουν και κάποιες λίγες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα μαγαζιά που έκλειναν εικονικά, χωρίς να τηρούν τον περιορισμό του ωραρίου. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να κερδοσκοπούν θέτοντας σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό. Δεν είναι δίκαιο ούτε για τους επιχειρηματίες που με περισσό αίσθημα ευθύνης τηρούν τα μέτρα, αλλά ούτε και για τους πολίτες, για την προσπάθεια που όλοι μαζί καταβάλλουμε εδώ και εννέα μήνες.

Είμαστε αμείλικτοι στην κατεύθυνση των ελέγχων που πλέον γίνονται σαρωτικοί, με ειδικά μικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς. Και καλούμε και αυτούς τους λίγους ασυνείδητους επιχειρηματίες που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με την Δημόσια Υγεία, να συνειδητοποιήσουν τις απαράδεκτες, σχεδόν εγκληματικές ευθύνες που έχουν όταν ακολουθούν τακτικές και συμπεριφορές, όπως αυτές των προηγούμενων ημερών σε Πειραιά, σε Περιστέρι, στη λεωφόρο Λιοσίων. Απευθύνουμε ισχυρή προειδοποίηση ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές.

Στην συνέχεια, θα ήθελα να αναφερθώ στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι οι δοξολογίες όπως και οι καταθέσεις στεφάνων σε όλη την χώρα πραγματοποιούνται κανονικά, με αυστηρή τήρηση, όμως, των μέτρων που προβλέπονται σε κάθε επίπεδο του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας-προστασίας.

Σκηνές και καταστάσεις συγχρωτισμού και συνωστισμού, επικίνδυνων για την εξάπλωση του ιού, πρέπει να αποφευχθούν. Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Πόσω μάλλον που η ίδια η Εκκλησία μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας, τηρώντας όλες τις οδηγίες και υποδείξεις των υγειονομικών αρχών, όπως έχει αναφέρει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, που μας καλεί να συμμετέχουμε φέτος στην δοξολογία για την εθνική επέτειο με έναν διαφορετικό τρόπο. Να τιμήσουμε τις ηρωικές θυσίες των προγόνων μας, των Ελλήνων και των Ελληνίδων που έδωσαν την ζωή τους για τον τόπο μας, χωρίς να λάβουμε μέρος στις επίσημες τελετές.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, ξέρουμε ότι η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη όσο πλησιάζουμε στον χειμώνα, καθώς οι εσωτερικοί χώροι συμβάλλουν στην εξάπλωση του ιού. Για αυτό και χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή, ακόμα μεγαλύτερη επαγρύπνηση, ακόμα πιο πιστή εφαρμογή των μέτρων, για να κλείσουμε την πόρτα στον ιό, να σταματήσουμε τη μετάδοσή του.

Και αυτό δεν είναι υπόθεση της Αστυνομίας αλλά πρωτίστως, όπως είπε και ο κύριος Καθηγητής, θέμα ατομικής κοινωνικής ευθύνης και συνείδησης. Της συλλογικής συνείδησης που έχει δείξει μέχρι σήμερα η ελληνική κοινωνία και που πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε.

Γιατί αυτό είναι το χρέος μας απέναντι σε όσους αγωνίστηκαν για την Πατρίδα μας, αυτή είναι η ευθύνη μας απέναντι στα παιδιά μας, αυτή είναι η παρακαταθήκη που θέλουμε να αφήσουμε στις επόμενες γενιές».

«Οι κανόνες δεν είναι για να μας δεσμεύουν είναι για να είμαστε ελεύθεροι»

Στην έκτακτη συμμετοχή στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας στην κοινότητα τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Μια ιστορική ημέρα, με ιστορικές μνήμες ανδριοσύνης απέναντι στον φασισμό. Περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς, η φωνή της συνείδησης.

Nομίζω ότι όλοι μας, θέλουμε με τον ηπιότερο τρόπο, να πούμε ότι δε χάνουμε την ελπίδα μας. Συνεχίζουμε να παλεύουμε. Δεν χάνουμε την ελπίδα μας, συνεχίζουμε να διατηρούμε τα μέτρα οριζόντιου τύπου χωρίς να φτάνουμε στο Lockdown. Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown με τις συνέπειες που έχει αυτό, δεν μπορούμε όμως να μπούμε στην προσωπική επιλογή του καθενός.

Βλέπουμε με στενοχώρια να ανεβαίνει η διασπορά και να πιέζεται το σύστημα υγείας , ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα. Περιμέναμε να είναι χειρότερα τα πράγματα στο 2ο κύμα της πανδημίας.  Είναι η ώρα της συνείδησης, το θέμα της ευθύνης κουράζει. Είναι ώρα να μιλήσουν οι καρδιές.

Έχουμε αισιόδοξα μηνύματα για το εμβόλιο της Οξφόρδης, ότι δουλεύει σε όλες τις ηλικίες. Ελπίδα και από τις ΗΠΑ και από Ρωσία. Δεν μπορούμε όμως να σταθούμε αδιάφοροι στη διασπορά του ιού. εμείς σαν επιστήμονες είμαστε εδώ, προσπαθούμε με όσο το δυνατόν μικρότερο περιορισμό να προχωρήσουμε σε αυτό. Η μάσκα είναι η μοναδική μας επιλογή σε αυτό. Οι κανόνες δεν είναι για να μας δεσμεύουν είναι για να είμαστε ελεύθεροι.

Δεν ήρθα εδώ για να σας μιλήσω για φόβο. Ήρθα να σας μιλήσω για μια άλλη ελευθερία, αυτή που επιβάλλει ο εαυτός μας στον εαυτό μας.

Τι σημαίνει το επίπεδο 4 - Αυξημένου Κινδύνου

Τα τέσσερα επίπεδα με τα οποία διαχωρίζονται οι περιοχές βάση της επιδημιολογικής τους εικόνας είναι τέσσερα. Το επίπεδο 1, επίπεδο 2, επίπεδο 3 και το επίπεδο 4.

Τι σημαίνει όμως το επίπεδο 4 το οποίο χαρακτήριζεται ως αυξημένου κινδύνου;

Μετακινήσεις: Απαγόρευση κυκλοφορίας* 00:30 έως 05:00. *Εξαιρούνται μετακινήσεις για λόγους εργασίας και έκτακτης ανάγκης (λόγοι υγείας)

Μάσκα: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Συναθροίσεις: Αναστολή

Δομές πρόνοιας (μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ξενώνες, κλπ): Μάσκα στο προσωπικό Αναστολή επισκεπτηρίου

Νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα: Μάσκα στο προσωπικό & σε όλους τους εισερχόμενους Ένας συνοδός/ασθενή Περιορισμός* των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 60% *Εξαιρούνται των περιορισμών τα ογκολογικά και επείγοντα περιστατικά

ΚΥΤ προσφύγων: Αναστολή εξόδου

Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές: Ενδεχόμενη λειτουργία εκ περιτροπής, σε συνδυασμό με τηλε-εκπαίδευση ή μόνο τηλε-εκπαίδευση

Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.): Τηλε-εκπαίδευση

Συνέδρια/Εκθέσεις: Αναστολή δραστηριότητας

Χώροι Λατρείας: Έως 9 άτομα για όλες τις τελετές, λειτουργίες κλπ με υποχρεωτική χρήση μάσκας

Αρχαιολογικοί χώροι, Μουσεία: Αναστολή λειτουργίας

Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες (μόνο καθήμενοι): ΑΝΑΣΤΟΛΗ προσέλευσης κοινού, δυνατότητα διεξαγωγής παράστασης αποκλειστικά για διαδικτυακή μετάδοση

Κινηματογραφικές προβολές: Αναστολή λειτουργίας

Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων

Παιδότοποι (κλειστοί): Αναστολή λειτουργίας

Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ (μόνο καθήμενοι σε τραπέζια): Αναστολή λειτουργίας

Μουσικές σκηνές: Αναστολή λειτουργίας

Εστίαση (π.χ. εστιατόρια [πλην φοιτητικών εστιατορίων], καφέ, κυλικεία [πλην κυλικείων εκπαιδευτικών δομών], αναψυκτήρια, καντίνες): Αναστολή λειτουργίας Λειτουργία μόνο take away – delivery

Μεταφορές (Οι αριθμητικοί/ποσοτικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις αφορούν τον τόπο/σημείο αναχώρησης ή εσωτερικής μετακίνησης): Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα ΜΜΜ 65% σε ΜΜΜΑπαγόρευση μετακινήσεων εκτός της ΠΕ στην οποία αφορούν τα μέτρα Μέχρι 1 επιβάτης σε taxi Περιορισμός στον αριθμό επιβαινόντων στο ΙΧ μέχρι 3 άτομα

Αθλητισμός (αγώνες, προπονήσεις): Μόνο ατομική άθληση

Γυμναστήρια: Αναστολή λειτουργίας

Καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία κοκ): Υποχρεωτική χρήση μάσκας (προσωπικό και κοινό) 1 άτομο ανά 10 τμ (4 άτομα 20-100 τμ και 1 άτομο για κάθε 10 τμ επιπλέον Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια Λειτουργία Σαββατοκύριακο

Λαϊκές αγορές: 50% των πωλητών, με 3 μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων Λειτουργία παράλληλων αγορών Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους Περιορισμός στις μετακινήσεις των εμπόρων (από περιοχή που είναι κόκκινη)

Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες Αγορές κλπ: Αναστολή λειτουργίας

Λιανεμπόριο: Μάσκα υποχρεωτική για όλουςΠεριορισμός βάσει εμβαδού 1 άτομο ανά 10 τμ (4 άτομα 20-100 τμ και 1 άτομο για κάθε 10 τμ επιπλέον) Ωράριο λειτουργίας

Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κλπ: Μάσκα σε προσωπικό και πελάτεςΜέτρα περιορισμού βάσει εμβαδού (σχετική ΚΥΑ) Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας Μόνο με ραντεβού

Δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις: Μειωμένο προσωπικό και τηλε-εργασία

Δικαιοσύνη: Αναστολή λειτουργίας

ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Γήπεδο για 11x11: 80 άτομα κατ' ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας)

Γήπεδο για 7x7: 40 άτομα κατ' ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας)

Γήπεδο για 5x5: 25 άτομα κατ' ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας)

ΛΟΙΠΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Στάδια στίβου: 150 άτομα κατ' ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου)

Ανοικτά γήπεδα καλαθοσφαίρισης/πετοσφαίρισης/χειροσφαίρισης: 30 άτομα κατ' ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου)

Λοιπές ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις: 1 άτομο ανά 12 τ.μ. για τα πρώτα 600 τ.μ. 1 άτομο ανά 20 τ.μ. για άνω των 600 τ.μ.

Κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια; 1 άτομο ανά 15 τ.μ. για τα πρώτα 400 τ.μ. 1 άτομο ανά 20 τ.μ. για τα άνω των 400 τ.μ.

Γυμναστήρια με όργανα: 1 άτομο ανά 10 τ.μ. για στατικές ασκήσεις 1 άτομο ανά 15τ.μ. για κινητικές ασκήσεις

ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ

Διαστάσεις πισίνας 50x25: Έως 12 άτομα ανά διαδρομή ή 120 άτομα συνολικά.

Διαστάσεις πισίνας 50x20: Έως 12 άτομα ανά διαδρομή ή 96 άτομα συνολικά

Διαστάσεις πισίνας 33x25 ή 33x21: Έως 6 άτομα ανά διαδρομή στη διάσταση των 25μ. Έως 8 άτομα ανά διαδρομή στη διάσταση των 33μ. ή 80 άτομα συνολικά (χωρίς διαδρομές)

Διαστάσεις πισίνας 25x15 ή 25x12: Έως 6 άτομα ανά διαδρομή ή 36 άτομα συνολικά

Μικρότερες διαστάσεις: 1 άτομο ανά 5τ.μ. επιφάνειας νερού

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ

Διαστάσεις πισίνας 50x25: Έως 10 άτομα ανά διαδρομή ή 100 άτομα συνολικά

Διαστάσεις πισίνας 50x20: Έως 10 άτομα ανά διαδρομή ή 80 άτομα συνολικά

Διαστάσεις πισίνας 33x25 ή 33x21: Έως 5 άτομα ανά διαδρομή στη διάσταση των 25μ. Έως 7 άτομα ανά διαδρομή στη διάσταση των 33μ. ή 65 άτομα συνολικά (χωρίς διαδρομές)

Διαστάσεις πισίνας 25x15 ή 25x12: Έως 5 άτομα ανά διαδρομή ή 30 άτομα συνολικά

Μικρότερες διαστάσεις: 1 άτομο ανά 8τ.μ. επιφάνειας νερού

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου