Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες για νέα μέτρα | Epirus World

Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες για νέα μέτρα


Οι επόμενες 48 ώρες είναι αυτές που θα δείξουν αν τα Γιάννινα θα παραμείνουν στο πορτοκαλί ή θα περάσουν στο κόκκινο, στο επίπεδο δηλαδή αυξημένου κινδύνου.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ανέφερε ότι σε αντίθεση με την Αττική όπου υπάρχει σταθεροποίηση, στην Βόρεια Ελλάδα «υπάρχουν συγκεκριμένες πηγές ανησυχίας όπως είναι τα Ιωάννινα,  οι Σέρρες, η Θεσσαλονίκη».

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι γίνονται συνεχή τεστ ώστε να καταγραφεί η εξέλιξη της κατάστασης και ο πραγματικός ρυθμός μετάδοσης του ιού στην κοινότητα.

«Οι επόμενες 48 ώρες θα είναι πολύ σημαντικές, για να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση στο Βόρειο Ελλάδα και να δούμε αν χρειάζεται να έχουμε μετακίνηση περιοχών σε άλλη επιδημιολογική κατηγορία ή θα παραμείνουμε εδώ που είμαστε και αν το Σύστημα Υγείας μπορεί ν’ αντέξει. Γιατί δεν μπορούμε να δούμε μεμονωμένα μόνο ένα Νομό σε ό,τι αφορά το Σύστημα Υγείας, αλλά να βλέπουμε μια μητροπολιτική περιοχή, σε σχέση με το σχεδιασμό του Συστήματος για ν’ ανταποκριθεί στην εξάπλωση της πανδημίας.

Είναι μια επιδημιολογική κατάσταση, η οποία είναι δυναμική. Βλέπουμε στοιχεία τα οποία μας κάνουν να είμαστε πιο αισιόδοξοι, βλέπουμε στοιχεία που μας κάνουν να είμαστε πιο απαισιόδοξοι σε τοπικό επίπεδο. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να περιχαρακώσουμε τη διασπορά και να μην υπάρξει ευρύτερη μετάδοση σε ολόκληρη την Επικράτεια» ανέφερε.

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου