Περισσότερα από 24.000 κρούσματα κορονοϊού σε λίγες ώρες στη Βραζιλία | Epirus World

Περισσότερα από 24.000 κρούσματα κορονοϊού σε λίγες ώρες στη Βραζιλία


Συνολικά 24.062 κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στη Βραζιλία το Σάββατο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Στη μεγαλύτερη χώρα της Νότιας Αμερικής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 153.675 νεκρούς από το σύνολο των 5.224.362 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω από αυτόν των ΗΠΑ.

Πάνω από 86.000 θάνατοι στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 5.447 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα ακόμη 355 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στο Μεξικό έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 86.059 νεκρούς επί συνόλου 847.108 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει επισημάνει όμως ότι οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό πιθανότατα είναι πολλοί περισσότεροι στην πραγματικότητα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σε διαδικασία εξόδου από το lockdown μπαίνει το Ισραήλ

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στο Ισραήλ αυξήθηκε στα 302.770 καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 874 νέες περιπτώσεις, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το υπουργείο Υγείας, τονίζοντας ότι επρόκειτο για την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα μείωσης των νέων μολύνσεων.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στην ισραηλινή επικράτεια έφθασε τους 2.190 νεκρούς το ίδιο διάστημα, καθώς ακόμη 49 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρό κατάσταση μειώθηκε στους 690 από 714, επί συνόλου 1.210 ανθρώπων που έχουν εισαχθεί σε δομές υγείας. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σε 35.130, στο χαμηλότερο επίπεδο από τη 18η Σεπτεμβρίου. Οι άνθρωποι που έχει κριθεί πως αποθεραπεύτηκαν έχουν φθάσει τους 265.445, αυξήθηκαν κατά 2.942.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαίωσε σε διάγγελμά του ότι η χώρα ξεκινά τη διαδικασία εξόδου από το lockdown «προσεκτικά, με βάση το πλαίσιο που έχουν ορίσει αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας».

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στις μεγαλύτερες πόλεις του Ισραήλ, για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική του Νετανιάχου, μετά την άρση της απαγόρευσης δημόσιων συναθροίσεων σε απόσταση μεγαλύτερη από 1 χιλιόμετρο από την κατοικία των πολιτών.

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου