Ψητά μανιτάρια πλευρώτους με σκόρδο και βαλσάμικο | Epirus World

Ψητά μανιτάρια πλευρώτους με σκόρδο και βαλσάμικο

Υλικά για 6 άτομα

  • 10 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • 4 πακέτα των 500 γραμμαρίων μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/3 φλιτζάνι βαλσάμικο ξίδι (ή παραπάνω αν θέλετε)
  • ρίγανη
  • θυμάρι φρέσκο, τριμμένο
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση



  1. Αρχικά, ανάβετε το γκριλ. Λαδώνετε ελαφρώς ένα ρηχό ταψί ή το ταψί του φούρνου και πασπαλίζετε το κομμένο σκόρδο παντού.
  2. Καθαρίζετε τα μανιτάρια. Τα τοποθετείτε σε μια μεγάλη λεκάνη, τα βρέχετε με 2/3 φλιτζανιού λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
  3. Κατόπιν, τα βάζετε στο ταψί, πάνω από τα σκόρδα.
  4. Ψήνετε σε απόσταση 15 εκ. μακριά από το γκριλ, αλείφοντας τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τα ζουμιά τους.
  5. Γυρίζετε τα μανιτάρια μια φορά, τα βγάζετε όταν έχουν πάρει χρώμα και έχουν σφίξει λίγο από το ψήσιμο, γύρω στα 15 λεπτά.
  6. Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι, το ξίδι, λίγο αλάτι, τη ρίγανη και το θυμάρι με το σύρμα και περιχύνετε το μείγμα στα ψημένα μανιτάρια.
  7. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου