Κορονοϊός: Ανησυχητικά μηνύματα για παχύσαρκους, υπερτασικούς και διαβητικούς νέους | Epirus World

Κορονοϊός: Ανησυχητικά μηνύματα για παχύσαρκους, υπερτασικούς και διαβητικούς νέους

Μια μελέτη που διεξήχθη στις ΗΠΑ, σε δείγμα 3.000 ανθρώπων που νοσηλεύτηκαν την άνοιξη αφότου προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό, έφερε ανησυχητικά στοιχεία για ενήλικους νέους ηλικίας 18-34 ετών, που πάσχουν από παχυσαρκία, καθώς επίσης και από διαβήτη και υπέρταση. Όπως προέκυψε, ήταν οι πιο ευάλωτοι να τεθούν σε μηχανική υποστήριξη ή να πεθάνουν από Covid-19.
Η ανάλυση αυτή, που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Jama Internal Medicine και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφορά ασθενείς που νοσηλεύτηκαν μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου και, σε πρώτη φάση, επιβεβαιώνει ότι οι νεαροί Αφροαμερικανοί και οι ισπανόφωνοι χτυπήθηκαν περισσότερο από την πανδημία: αποτελούσαν το 57% των νοσηλευομένων και το 49% όσων πέθαναν ή διασωληνώθηκαν, αν και αποτελούν μόνο το ένα τρίτο (33%) του πληθυσμού της χώρας.
Συνολικά, οι νέοι που έπασχαν από νοσηρή παχυσαρκία (με δείκτη μάζας σώματος άνω του 40) αποτελούσαν το 41% των ασθενών που διασωληνώθηκαν ή πέθαναν. Ακολουθούν όσοι έπασχαν από υπέρταση (31%) και από διαβήτη (27%).
Οι νέοι ενήλικες που έπασχαν από αυτές τις τρεις ασθένειες διέτρεχαν τον ίδιο κίνδυνο να πεθάνουν ή να διασωληνωθούν με τους υγιείς ενήλικες των επόμενων ηλικιακών ομάδων, των 35-64 ετών, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Η μελέτη αυτή ενισχύει τα συμπεράσματα πολλών άλλων που ανέφεραν ότι οι παχύσαρκοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν επιπλοκές αν προσβληθούν από την Covid-19.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου