Ο πλούτος των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων εκτινάχθηκε κατά 845 δισ. δολάρια τους μήνες της πανδημίας | Epirus World

Ο πλούτος των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων εκτινάχθηκε κατά 845 δισ. δολάρια τους μήνες της πανδημίας

Τζεφ Μπέζος, Μπιλ Γκέιτς, Μαρκ Ζάκερμπεργκ και οι άλλοι της λίστας των αμερικανών κροίσων είδαν τις περιουσίες τους να εκτοξεύονται σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη τους τελευταίους 6 μήνες.
Όσο η πανδημία του κορονοϊού έφερε δηλαδή τεράστια οικονομική ύφεση, οι μεγιστάνες των ΗΠΑ όχι μόνο δεν έχασαν μία, αλλά έβγαλαν κιόλας άλλα 845 δισ. δολάρια από τον Μάρτιο!
Αυτό μας λέει η πρόσφατη έκθεση του Institute for Policy Studies, πως οι οικονομικές ανισότητες οξύνθηκαν από την πανδημία. Οι 643 πλουσιότεροι Αμερικανοί αποκόμισαν άλλα 845 δισ. δολάρια από τις 18 Μαρτίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου, μετρώντας συνολική αύξηση του πλούτου τους κατά 29%.
Τα περισσότερα από αυτά έβγαλαν το αφεντικό της Tesla, Elon Musk, ο CEO της Oracle, Larry Ellison, και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και βαθύπλουτος Michael Bloomberg. Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα που προέρχονται ακόμα και από τη γνωστή λίστα του Forbes.
Ο Chuck Collins μάλιστα, διευθυντής του Προγράμματος για την Ανισότητα του Institute for Policy Studies, δήλωσε σοκαρισμένος από τα νούμερα, προσθέτοντας πως η υγειονομική κρίση της Covid-19 «επιτείνει τις υπάρχουσες ανισότητες της Αμερικής».
Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που στις ΗΠΑ η πανδημία έχει επιφέρει τη χειρότερη κρίση ανεργίας από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης!
Όσο ο λαός πεινά, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon είδε τη μετοχή της να κερδίζει άλλο ένα 60% φέτος, αποφέροντάς του από τις 8 Φεβρουαρίου 55,2 δισ. δολάρια. Άλλα 60 δισ. έβγαλαν συνολικά το τελευταίο εξάμηνο της μέλη της οικογένειας Walton (που έχουν τα Walmart), 70 δισ. κέρδισε ο Elon Musk (τρίτος πλουσιότερος πια άνθρωπος του κόσμου) και κατά 18 δισ. πλουσιότερος έγινε ο συνιδρυτής της Google, Larry Page…
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου