Πάργα, Πρέβεζα και Σύβοτα: «Βαθιά ανάσα» για την τουριστική κίνηση ο Αύγουστος | Epirus World

Πάργα, Πρέβεζα και Σύβοτα: «Βαθιά ανάσα» για την τουριστική κίνηση ο Αύγουστος

Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στην περιοχή της Ηπείρου οι επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης είναι σοβαρές. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Στράτο Ιωάννου, αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, υπεύθυνο για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου και ξενοδόχο στο επάγγελμα, η τουριστική κίνηση για τον μήνα που διανύουμε είναι πολύ καλύτερη από την -λόγω των συνθηκών- αναμενόμενη.
«Το 80% των τουριστών είναι Έλληνες και μέχρι στιγμής η κίνηση είναι σε καλά επίπεδα, τα οποία φυσικά δεν συγκρίνονται με αυτά του 2019. Ο Αύγουστος είναι ένας σημαντικός μήνας, καθώς παραδοσιακά το 35 με 50 % του σύνολου των εσόδων προκύπτει από αυτόν. Ειδικά σε προορισμούς που η σεζόν είναι τρεις μήνες, πολλές φορές από τον Αύγουστο προκύπτει και το 60% του σύνολου των εσόδων και ως εκ τούτου είναι πολύ σπουδαίο αν θα ''δουλέψει" καλά. Η παρτίδα, αν θέλετε, δεν σώζεται με έναν μήνα, αλλά αν ο Αύγουστος πάει καλά μπορεί να καλύψει κι έναν μήνα ακόμη», εξηγεί ο κ. Ιωάννου.
Την ίδια ώρα όπως αναφέρει, η καλή επιδημιολογική εικόνα της περιοχής και η τήρηση των μέτρων λειτουργεί ως κίνητρο για την προσέλκυση τουριστών, στην πλειονότητά τους Ελλήνων κυρίως στην Πάργα, Πρέβεζα και Σύβοτα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου