Το «ποτάμι» της αγανάκτησης άρχισε να ξεχειλίζει … | Epirus World

Το «ποτάμι» της αγανάκτησης άρχισε να ξεχειλίζει …

Διανύουμε τον 8ο μήνα της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής με Δήμαρχο τον Νίκο Γεωργάκο και παρά τις ειλικρινείς και φιλότιμες προσπάθειες τόσο του ίδιου, όσο και της ομάδας του, πολλά είναι τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που φαίνεται να απουσιάζουν από το έργο τους.
Μέσα σε 8 μήνες σίγουρα κανείς δεν περίμενε να δει από την νέα δημοτική αρχή θεαματικές αλλαγές, ούτε βέβαια περίμενε κανείς μέσα σε ένα τόσο μικρό διάστημα να κάνει όλα εκείνα που δεν έκαναν άλλοι χρόνια ολόκληρα.
Ωστόσο οι περισσότεροι σίγουρα περίμεναν να δουν να λύνονται σημαντικά ζητήματα που αφορούν κυρίως την δημόσια υγεία και την ασφάλεια των δημοτών, όπως το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, το οποίο όχι απλά παραμένει, αλλά γίνεται ολοένα και χειρότερο.
Τους τελευταίους μήνες πολλοί ήταν οι δημότες Πρέβεζας που οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο , έπειτα από επίθεση αδέσποτων σκύλων. Μάλιστα ένας συμπολίτης μας υπέστη σοβαρά κατάγματα, καθώς δέχθηκε επίθεση από αδέσποτα σκυλιά την ώρα που οδηγούσε το δίκυκλο όχημα του στην Κυανή Ακτή και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να κινηθεί νομικά.
Δυστυχώς, όσον αφορά την ασφάλεια των δημοτών η Νέα Δημοτική αρχή ήδη, βαθμολογείται από τους δημότες πολύ χαμηλά και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις κυρίως στα social media, όπου εκεί εκφράζεται με ξεκάθαρο τρόπο η αγανάκτηση τους για τον αδιάφορο τρόπο που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πρέβεζας αυτό το σημαντικό ζήτημα.
Η προχειρότητα του Δήμου Πρέβεζας φάνηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν μετά από δημοσιεύματα για επιθέσεις σκύλων, ανακοινώθηκε η τοποθέτηση ταϊστρων σε πέντε σημεία της πόλης, χωρίς αυτές να συνοδεύονται από ποτίστρες … Βέβαια κάποιοι θα πουν και θα έχουν δίκιο, ότι οι ταϊστρες και οι ποτίστρες δεν λύνουν το πρόβλημα, ούτε και το νέο καταφύγιο που έχει προαναγγελθεί ότι θα γίνει.
Το πρόβλημα θα έχει λυθεί όταν πια δεν θα υπάρχουν αδέσποτα ζώα. Όταν ο Δήμος αποφασίσει να υλοποιήσει μια ρηξικέλευθη πολιτική στην οποία πρωταρχικό ρόλο θα έχουν ο άνθρωπος, αλλά και τα ίδια τα ζώα τα οποία δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Την αποκλειστική ευθύνη την έχει ο Δήμος Πρέβεζας.  Ο Δήμος οφείλει να φροντίσει τα ζώα και τους δημότες.
Την προηγούμενη βδομάδα τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Λαϊκής Συσπέιρωσης Πρέβεζας έθεσαν δημόσια κάποια βασικά ερωτήματα θέτοντας τον Δήμο προ των ευθυνών του.
Συγκεκριμένα αναφέρουν στην ανακοίνωση τους πως «σύμφωνα με το νόμο 4039 / 2012 η ευθύνη για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων (περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, στείρωση, εμβολιασμό, αποθεραπεία, υιοθεσία, επανένταξη κλπ) έχει περάσει στους Δήμους. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, αλλά δε φτάνει, πρέπει να υπάρχει και βούληση από τη Δημοτική Αρχή. Δυστυχώς όμως στην πόλη μας η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά είναι απαράδεκτη και έχει φτάσει στο απροχώρητο.» και καλούν το Δήμο Πρέβεζας να απαντήσει υπεύθυνα και δημόσια στα εξής ερωτήματα:
Τι χρονοδιάγραμμα υπάρχει για το έργο της δημιουργίας του νέου δημοτικού κυνοκομείου; Έχει ψηφιστεί η κατασκευή του ομόφωνα ήδη από το δημοτικό συμβούλιο στις 11-12-2019.
Πως διαχειρίζονται τα έσοδα του Δήμου από τα τέλη των δημοτών για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων;
Υπάρχει όπως θα έπρεπε συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων ζώων; Τι μέσα και τι προσωπικό διαθέτει ο Δήμος για την περισυλλογή και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων;
Ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου;
Εφόσον δεν υπάρχει μέχρι στιγμής δημοτικό κτηνιατρείο, υπάρχουν συμβάσεις με κτηνιάτρους για την περίθαλψη, τους εμβολιασμούς και τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων;
Κρίνεται επιτακτική ανάγκη ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να πάρουν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα για να προστατέψουν τη δημόσια υγεία και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού για μια πόλη» τονίζουν στην ανακοίνωση τους τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Αν ο Δήμος δεν επιδείξει την αποφασιστικότητα που χρειάζεται το «ποτάμι» της αγανάκτησης θα ξεχειλίσει και θα παρασύρει τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες μπορεί να γίνονται.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου