Σωτήρης Τσιόδρας: Τι θα καθορίσει το άνοιγμα των σχολείων | Epirus World

Σωτήρης Τσιόδρας: Τι θα καθορίσει το άνοιγμα των σχολείων

Μιλώντας, στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Τετάρτης, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στα κριτήρια που θα καθορίσουν το άνοιγμα των σχολείων ή όχι.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, τα κριτήρια αυτά εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως «τι ακολουθεί και τι επηρεάζεται από το άνοιγμα των σχολείων, τις οικογένειες των παιδιών, το αν οι οικογένειες αυτές έχουν ευπαθή ομάδα στον περίγυρό τους, το αν δίνεται η ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους με τον τρόπο που γίνεται ως τώρα, το αν υπάρχει τρόπος αυτές οι ευπαθείς ομάδες να απομακρυνθούν από το οικογενειακά περίγυρο σε ασφαλές περιβάλλον».
Στη συνέχεια, τόνισε ότι το κλείσιμο των σχολείων, όπως συζητήσαμε στην επιτροπή, είχε μια θετική επίδραση της τάξεως του 15-20% στον έλεγχο της επιδημίας και πρόσθεσε: «Θα δούμε με βάση ένα μαθηματικό εργαλείο που διαθέτουμε, πως το άνοιγμα των σχολείων θα επηρεάσει την πορεία της επιδημικής καμπύλης της χώρας μας. Θα το ξέρουμε πολύ γρήγορα, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να το πούμε».
Ο κος Τσιόδρας ανέφερε επίσης, ότι ήδη έχουν ανοίξει τα σχολεία σε κάποιες χώρες και άφησε να εννοηθεί ότι αυτό μπορεί να γίνει και στη χώρα μας: «Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να γίνει αυτό, αλλά στην επιτροπή υπάρχουν πολλές εισηγήσεις και θα πρέπει να ληφθούν όλες υπόψη» σημείωσε.

Κανένας νέος θάνατος, παραμένουν 121 οι νεκροί στην Ελλάδα

Συνολικά 121 είναι οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 22 Απριλίου ότι δεν είχαμε κανέναν νέο θάνατο.
Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τα νέα κρούσματα είναι 7 και το σύνολό των περιπτώσεων του Covid-19 στη χώρα φτάνει πλέον τις 2.408.
Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 55.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου