Οι πρώτες εικόνες από τις υλικές ζημιές στην Πάργα | Epirus World

Οι πρώτες εικόνες από τις υλικές ζημιές στην Πάργα

«Είμαστε πάνω στην κορύφωση του φαινομένου. Μας ανησυχεί που ξεκίνησε από χαμηλά 4,2 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ γύρω στα μεσάνυχτα και έφτασε τα 5.6 ρίχτερ στις 2:49 τα ξημερώματα « δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας αναφορικά με τον σημερινό σεισμό στην περιοχή της Πάργας.
«Παρακολουθούμε το φαινόμενο και για την ώρα είμαστε επιφυλακτικοι» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ Λέκκα, το επίκεντρο εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα ΒΑ της πόλης της Πάργας. Ο σεισμός που έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ήπειρο όπως ανέφερε ο κ Λέκκας προήλθε από το γνωστό ρήγμα της Παραμυθιάς.
Ο ισχυρός σεισμός στην Πάργα, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από την περιοχή, έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο Καναλάκι. Ειδικότερα έχουν καταρρεύσει κάποια παλιά σπίτια ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλά που κατοικούνται. Επίσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο έχουν προκληθεί κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων. Πριν από λίγο, αποκαταστάθηκε ο ηλεκτροφωτισμός στην περιοχή.
O Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, με ανάρτησή του στο facebook δήλωσε: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του ισχυρού σεισμού των 5,6 Ρίχτερ από το σεισμολογικό δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στην δυτική Ελλάδα αν θυμόσαστε τους προσεισμούς σε Πάργα και Καρδίτσα τους τελευταίους μήνες και δεν προβλέπεται από εμένα εξέλιξη σε μεγαλύτερο μέγεθος αυτή τη στιγμή, να μην ανησυχείτε».

Πηγή - newsbeast
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου