9χρονη φτιάχνει με τα χεράκια της καταφύγια για τους άστεγους και καλλιεργεί λαχανικά για να έχουν να τρώνε | Epirus World

9χρονη φτιάχνει με τα χεράκια της καταφύγια για τους άστεγους και καλλιεργεί λαχανικά για να έχουν να τρώνε

Καταφύγια για άστεγους: Η Χάλεϊ Φορτ είναι μικρή σε ηλικία. Αυτό, διότι η ίδια είναι μόλις εννέα ετών. Ωστόσο, η ίδια έχει καταφέρει να βοηθήσει πάρα πολλούς άστεγους και φτωχούς ανθρώπους. Η ίδια δεν επιλέγει να περνά τον ελεύθερο χρόνο της, όπως τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της. Αντιθέτως, θέλει να φτιάχνει καταφύγια για άστεγους. Από εκεί και πέρα, προσπαθεί να καλλιεργεί και φαγητό για τα προαναφερθέντα άτομα.
Όταν η Φορτ ήταν 5 χρονών, ζήτησε από τη μητέρα της, τη Μιράντα, να βοηθήσει έναν άστεγο άνδρα που είδε στο Bremerton της Ουάσιγκτον, όπου ζει. Η μητέρα της δέχτηκε και τώρα συνεργάζονται για να βοηθήσουν τους άπορους. Ο άνδρας τον οποίο βοήθησε, ο Edward, έχει γίνει φίλος της. Χτίζει τα καταφύγια «έτσι ώστε να μην βρέχονται, να αισθάνονται ασφαλείς και να παραμένουν στεγνοί».
«Δεν φαίνεται σωστό να υπάρχουν άστεγοι», δήλωσε η Χάλεϊ στο King 5 News. «Νομίζω ότι ο καθένας πρέπει να έχει ένα μέρος για να ζήσει». Φέτος ο στόχος της Φορτ είναι να αυξηθεί η τροφή σε 250 κιλά (από 113 κιλά), να κατασκευαστούν 12 καταφύγια και να παραδοθούν χιλιάδες προϊόντα μπάνιου και είδη υγιεινής.
Όταν η Χάλεϊ ήταν 5 ετών, είδε έναν άστεγο άντρα και ρώτησε τη μητέρα της αν μπορούσε να τον βοηθήσει αγοράζοντας του ένα σάντουιτς. Από τότε, αυτή η 9χρονη κατασκευάζει κινητά καταφύγια για να βοηθήσει τους άστεγους φίλους της. Χάρη στις εκπτώσεις, κάθε καταφύγιο κοστίζει μόνο 300 δολάρια για την κατασκευή.
Παίρνει κάποια βοήθεια και καθοδήγηση από τους γονείς της, αλλά η ίδια κάνει το πιο μεγάλο μέρος της κατασκευής. Σχεδιάζει επίσης να αυξήσει την τροφή για τους αστέγους στον μικρό κήπο της. Τα στεγασμένα και με παράθυρα καταφύγια 2.4 × 1.2μ. είναι χτισμένα με παλέτες, ανακυκλωμένη μόνωση από denim και τροχούς, έτσι ώστε να μπορούν να μετακινηθούν.

Καταφύγια για άστεγους – Αληθινή ιστορία: Ακολουθούν φωτογραφίες της μικρής Χάλεϊ Φορτ, η οποία βοηθά άστεγους, αλλά και φτωχούς





Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου