Ο Μάρκο Ρόις επιθυμεί μια ανοιχτή και ειρηνική κοινωνία | Epirus World

Ο Μάρκο Ρόις επιθυμεί μια ανοιχτή και ειρηνική κοινωνία

«Κανένα γκολ, καμία νίκη, κανένας τίτλος στο ποδόσφαιρο δεν σημαίνει για μένα περισσότερα από όσο μια ανοιχτή και ειρηνική κοινωνία. Επιθυμώ έναν πιο ανεκτικό κόσμο, στον οποίο δεν θα υπάρχει καθόλου χώρος για τον ρατσισμό, το μίσος και την ξενοφοβία», δήλωσε ο διεθνής επιθετικός της ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ της Μπουντεσλίγκα στην ηλεκτρονική ειδησεογραφική πύλη T-Online και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εκφράζοντας έτσι την σαφή αντίθεσή του στον ρατσισμό μετά την επίθεση στο Χανάου.
«Η οικογένειά μου με διαπαιδαγώγησε από τα παιδικά μου χρόνια στην ανεκτικότητα, τον σεβασμό του άλλου και την ανοικτή κοινωνία. Ήδη ως παιδί είχα επαφή στο ποδόσφαιρο με συμπαίκτες διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών χωρίς να έχω συνείδηση του γεγονότος», συνέχισε ο αρχηγός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μάρκο Ρόις.
«Σχεδόν κανένας άλλος τομέας της δημόσιας ζωής δεν είναι τόσο διεθνής όσο ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο, έχω συμπαίκτες από την Ελβετία, το Μαρόκο ή την Αργεντινή, έχω φίλους και θαυμαστές από όλο τον κόσμο και είχα την τύχη να έχω γνωρίσει άλλες χώρες και πολιτισμούς», πρόσθεσε ο Ρόις.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου