Ο καιρός σήμερα | Epirus World

Ο καιρός σήμερα

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Ενισχυμένοι άνεμοι βορείων κυρίως διευθύνσεων και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια.
Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα και σταδιακά θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας, ενώ αργά το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Ήπειρο από 5 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και προοδευτική ενίσχυση στα 7 μποφόρ, ενώ ενδεχομένως τοπικά να φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με μικρή ενίσχυση στα νησιωτικά τμήματα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου