«Το ροκ οδηγεί στα ναρκωτικά, μετά στις αμβλώσεις κι από εκεί στον σατανισμό» | Epirus World

«Το ροκ οδηγεί στα ναρκωτικά, μετά στις αμβλώσεις κι από εκεί στον σατανισμό»

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου έχει συνηθίσει την κοινή γνώμη στην πατρίδα του και διεθνώς σε ακραίες δηλώσεις. Το παράδειγμά του, ωστόσο, ακολουθούν και πολλά στελέχη της κυβέρνησής του, όπως ο νέος πρόεδρος του δημοσίου οργανισμού για τη στήριξη των τεχνών Funarte Ντάντσι Μαντουβάνι, ο οποίος δήλωσε πως «η μουσική ροκ οδηγεί στις αμβλώσεις και τον σατανισμό».
Ο Μαντοβάνι, που διορίσθηκε από τον πρόεδρο επικεφαλής του ανώτερου δημοσίου πολιτιστικού ιδρύματος, το οποίο από το 1975 χρηματοδοτεί και προωθεί τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες στη Βραζιλία, διατηρεί κι ένα δικό του κανάλι στο YouTube, μέσω του οποίου διαδίδει παρόμοιες ιδέες.
«Το Γούντστοκ ήταν εκείνο το φεστιβάλ που στη δεκαετία του '60 συγκέντρωσε έναν εσμό από ανθρώπους, τους χίπις, που έκαναν χρήση ναρκωτικών, LSD. Εξίσου υπάρχουν πολλές ενδείξεις πως για τη διάδοση σε μεγάλη κλίμακα του LSD ευθύνεται η CIA. Πώς όμως το έκανε αυτό η CIA; Γιατί υπήρχαν πράκτορες των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών που είχαν διεισδύσει στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες», δηλώνει στο κανάλι του αυτό ο διορισμένος από τον Μπολσονάρου εθνικός συντονιστής της κουλτούρας της Βραζιλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας O Globo.
Σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη έκδοση του RollingStone ο Μαντουβάνι υποστηρίζει επίσης πως ορισμένα συγκροτήματα όπως οι Μπιτλς, ή ο Έλβις Πρίσλεϊ συνωμοτούσαν επί δεκαετίες με τους Σοβιετικούς για να διαφθείρουν την ηθική, τον πολιτισμό της Δύσης κι αυτό καθαυτό το καπιταλιστικό σύστημα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στο ένα από τα δύο επίμαχα βίντεό του, ο εκλεκτός του Μπολσονάρου για το Funarte εξηγεί πως «η σχέση των Μπιτλς με τον (Γερμανό φιλόσοφο της Σχολής της Φρανφκούρτης) Τέοντορ Αντόρνο» - ο οποίος εισήγαγε τον όρο «πολιτιστική βιομηχανία» για να δείξει πώς η λαϊκή κουλτούρα μπορεί να μετατραπεί σε βιομηχανικό και κατευθυνόμενο προϊόν - χρησιμοποιήθηκε για να χειραγωγήσει τις μάζες.
ΠΗΓΗ - newsbeast
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου