Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων | Epirus World

Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων

Την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να μην επιτρέψει την παραβίαση στα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, έκανε γνωστή μέσω μηνύματός του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα για την Ανατολική Μεσόγειο «δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων επί των υδρογονανθράκων».
«Όπως εξαλείψαμε τις απειλές εναντίον της ύπαρξης των Τουρκοκυπρίων στο παρελθόν και από δω και τώρα είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τους με τον ίδιο τρόπο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Στο μήνυμά του για την 36η επέτειο του ψευδοκράτους, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι «δυστυχώς οι προσπάθειες που για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη πολιτική λύση του Κυπριακού δεν είχαν ανταπόκριση στον νότο της Κύπρου». Και πρόσθεσε: «Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν προσέγγισε τον διαμοιρασμό στη βάση της πολιτικής ισότητας με τον τουρκοκυπριακό λαό και οι προσπάθειες για λύση συνεχώς αποτυγχάνουν. Η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι μέχρι σήμερα κατέβαλαν προσπάθειες για τη διευκόλυνση της πολιτικής λύσης, συνεχίζεται επίμονα».
Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ερντογάν επισήμανε πως ως μητέρα-πατρίδα και εγγυήτρια δύναμη, η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι κοντά στην υπόθεση της Κύπρου και τους Τουρκοκύπριους,για να συμπληρώσει ότι θα επιδείξει κάθε προσπάθεια για να κυματίζει «περήφανα η σημαία της ΤΔΒΚ στις θάλασσες και τους ουρανούς όπως και στη στεριά».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου