Basketball Champions League, Μπάμπεργκ-Περιστέρι 72-69: Έπεσε μαχόμενο | Epirus World

Basketball Champions League, Μπάμπεργκ-Περιστέρι 72-69: Έπεσε μαχόμενο

Το Περιστέρι πάλεψε γενναία στην Γερμανία, αλλά η Μπάμπεργκ επικράτησε 72-69 στις λεπτομέρειες για την έκτη αγωνιστική του BCL.

Ένα καλάθι κι ένα κερδισμένο επιθετικό φάουλ του Πάρις Λι στα τελευταία δευτερόλεπτα έκριναν το ματς υπέρ των γηπεδούχων, με την ομάδα του Ηλία Ζούρου να μένει στις τρεις νίκες αλλά να παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Ο Μόουζες Κίνγκσλεϊ με 11 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ ξεχώρισε για τους ηττημένους, που είχαν μόλις 2/16 τρίποντα.

Το ματς

Η Μπάμπεργκ έπιασε από τα… μούτρα το Περιστέρι. Με τον Λι να δημιουργεί και να εκτελεί προηγήθηκε 15-6 πριν συμπληρωθεί το πρώτο τετράλεπτο. Με επτά προσωπικούς πόντους ο Γκρέι ανέλαβε να βάλει την ομάδα του στο ματς, 16-13, ωστόσο η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν πολύ κακή επιτρέποντας στους γηπεδούχους 27 πόντους στα πρώτα εννιά λεπτά της αναμέτρησης (27-19). Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση της ομάδας του Ηλία Ζούρου στα… μετόπισθεν αποτέλεσε την βάση της αντεπίθεσης στην δεύτερη περίοδο. Με καλάθι του Κίνγκσλεϊ το Περιστέρι προηγήθηκε, 34-35, για να ακολουθήσει ένα 7-0 από την ομάδα της Βαμβέργης (42-35). Ο επίλογος στο πρώτο ημίχρονο, όμως, ανήκε στον Σκούτσι Σμιθ που με εντυπωσιακό τρίποντο στην εκπνοή έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με διαχειρίσιμη εις βάρος της διαφορά, 42-38.

Το Περιστέρι επέστρεψε με περισσότερη αυτοπεποίθηση από τα αποδυτήρια και ανέκτησε τα ηνία και με καρφώματα από Αγραβάνη και Μορέιρα προηγήθηκε ξανά, 46-49. Ομπασοάν και Ολίντε με μακρινά σουτ έδωσαν ανάσες στην Μπάμπεργκ που επέστρεψε στην πρωτοπορία 57-53. Οι φιλοξενούμενοι παρότι δεν χρησιμοποίησαν τα φάουλ για να ανακόψουν τον ρυθμό των Γερμανών κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ, 59-57 στο φινάλε της τρίτης περιόδου και να… βγουν στο φως στις αρχές της τέταρτης, 60-61. Κάποια φαλτσοσφυρίγματα και οι τεχνικές ποινές σε Κίνγκσλεϊ και Σαλούστρο βοήθησαν τους γηπεδούχους να ανασάνουν, 65-61. Χάτσερ και Μόουζες σπατάλησαν διαδοχικές ευκαιρίες για να βάλουν το Περιστέρι γερά στο κόλπο της νίκης, αλλά ο Μόουζες μείωσε στον πόντο, 68-67 μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό. Ο Λι με προσωπικό καλάθι στα 27,9’’ έγραψε το 70-67 και κέρδισε το επιθετικό φάουλ του Σμιθ που έκρινε οριστικά το ματς υπέρ της Μπάμπεργκ. Το Περιστέρι έμεινε να φωνάζει δικαιολογημένα για την τελευταία φάση του αγώνα, όταν έγινε φάουλ τακτικής στον Σκούτσι Σμιθ αλλά δεν σφυρίχτηκε ποτέ και το ματς ολοκληρώθηκε με 72-69.
Δεκάλεπτα: 27-21, 42-38, 59-57, 72-69

Πηγή:www.sport-fm.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου