Τραγικός θάνατος 8χρονου στο Παίδων: Πώς περιγράφει την εικόνα του ο γιατρός που τον εξέτασε πρώτος | Epirus World

Τραγικός θάνατος 8χρονου στο Παίδων: Πώς περιγράφει την εικόνα του ο γιατρός που τον εξέτασε πρώτος

Υπό διερεύνηση παραμένει η υπόθεση του τραγικού θανάτου ενός 8χρονου παιδιού στο νοσοκομείο Παίδων, στον οργανισμό του οποίου εντοπίστηκε το κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ως πιθανή αιτία θανάτου αναφέρεται η οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα.
Η σορός του 8χρονου εστάλη για νεκροτομή.
«Το παιδί προσήλθε στο νοσοκομείο στις 22 Νοεμβρίου με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Κατέληξε στις 26 Νοεμβρίου. Μία μέρα μετά, στις 27 Νοεμβρίου, από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)» όπως αναφέρει το νοσοκομείο.
Η Διοίκηση του Παίδων αλλά και το υπουργείο Υγείας διερευνούν την υπόθεση, ενώ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Γιώργος Τσόλας: Το τελευταίο κρούσμα διφθερίτιδας ήταν το 1991

Την εικόνα του παιδιού περιέγραψε ο γιατρός που το εξέτασε πρώτος, όταν έφτασε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στο νοσοκομείο Metropolitan.
Ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Metropolitan Γιώργος Τσόλας είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντέννα πως το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο «με έντονη δύσπνοια και με εικόνα λαρυγγίτιδας, την οποία μπορεί η διφθερίτιδα να μιμηθεί. Αντιμετωπίστηκε όπως πρέπει και η εικόνα του βελτιώθηκε. Συστήθηκε η εισαγωγή στο νοσοκομείο μας αλλά οι γονείς δεν τη δέχθηκαν προφανώς για λόγους ασφαλιστικούς κι εμείς αναγκαστήκαμε, γνωρίζοντας πως είναι αδύνατον να πάει στο σπίτι του, το διακομίσαμε στο "Παίδων"».
Ο κ. Τσόλας χαρακτήρισε τραγικό το περιστατικό και υπενθύμισε πως το τελευταίο κρούσμα διφθερίτιδας ήταν το 1991, πριν από 28 χρόνια. «Ήταν τότε ένα ανεμβολίαστο παιδί Πομάκων, αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε αλλά κατέληξε διότι μετά από δύο εβδομάδες εμφάνισε μυοκαρδίτιδα» περιέγραψε.
Όπως εξήγησε, η διφθερίτιδα είναι μία δυνητικά θανατηφόρα νόσος και σίγουρα προλαμβάνεται με τους εμβολιασμούς. «Τα εμβόλια δεν είναι καθόλου υπερβολικά, το εθνικό πρόγραμμα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα, το εμβόλιο για τη διφθερίτιδα είναι ενταγμένο και καλύπτεται από όλα τα ταμεία, είναι απόλυτα ασφαλές και αποτελεσματικό και γίνεται στη χώρα μας πάνω από 50 χρόνια» συνέχισε και υπογράμμισε: «Αν ο εμβολιασμός τηρείτο με συνέπεια η νόσος θα έπρεπε να έχει εξαλειφθεί».
Αναφορικά με το πώς το 8χρονο νόσησε εφόσον είχε εμβολιαστεί, ο κ. Τσόλας εξήγησε πως πράγματι μπορεί να είχε εμβολιαστεί και να νόσησε, γιατί τα εμβόλια δεν παρέχουν προστασία 100%.
«Δεδομένου ότι το παιδί είχε και άλλα προβλήματα υγείας που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό του δεν αποκλείεται, είναι ωστόσο κάτι που συμβαίνει σπάνια» είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή - newsbeast.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου