Σαν σήμερα - 6 Νοεμβρίου - 1964 δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από κακοκαιρία που έπληξε την Πρέβεζα και την Άρτα 1964 δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από κακοκαιρία που έπληξε την Πρέβεζα και την Άρτα | Epirus World

Σαν σήμερα - 6 Νοεμβρίου - 1964 δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από κακοκαιρία που έπληξε την Πρέβεζα και την Άρτα 1964 δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από κακοκαιρία που έπληξε την Πρέβεζα και την Άρτα

Στις 6 Νοεμβρίου 1964 κακοκαιρία έπληξε την Ήπειρο, με συνέπεια ο ποταμός Άραχθος να ξεχειλίσει στο γεφύρι της Άρτας, προξενώντας βιβλικές καταστροφές στην περιοχή
Λόγω της υπερχείλισης του ποταμού, πλημμύρισαν 20 καταστήματα και 100 σπίτια στο παλιό γεφύρι της Άρτας. Επίσης καταστράφηκε το υδραγωγείο της Άρτας με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μείνουν χωρίς νερό. Ο ποταμός πλημμύρισε και το νοσοκομείο της πόλης ενώ πολλά μηχανήματα υπέστησαν ζημιές από τα νερά.
Τα ύδατα του ποταμού προξένησαν καταστροφές σε μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κυρίως σε βαμβακοφυτείες και πορτοκαλιές στην περιοχή της Άρτας. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν αυτοκίνητα και ζώα.
Στο χωριό Παχυκάλαμος πνίγηκε η 5χρονη Δ.Α.
Ο Νομάρχης κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δυνάμεις στρατού, χωροφυλακής και πυροσβεστικής απεγκλώβισαν πολλούς κατοίκους που κινδύνευσαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού. Οι πλημμυροπαθείς μεταφέρθηκαν σε σχολεία και σπίτα στο κέντρο της πόλης.
Με εντολή Νομάρχη διακόπηκε η συγκοινωνία με την Άρτα για λόγους ασφαλείας.
Ο υπουργός Προνοίας κ. Έξαρχος μετέβη στην Άρτα για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.
Οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει και ο ποταμός Λούρος. Στο χωριό Άγ. Γεώργιος στην Πρέβεζα, μία 55χρονη από τους Μελισσουργούς Άρτας καταπλακώθηκε από ογκόλιθους ενώ βρισκόταν μέσα σε σπήλαιο για να προφυλαχθεί από την βροχή. Μάλιστα στην Φιλιππιάδα πλημμύρισαν 15 σπίτια, ενώ οι χείμαρροι απέκλεισαν το χωριό Κρανιά.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου