O τρόπος που μεγάλωσαν οι Μπιλ Γκέιτς και Στιβ Τζομπς τα παιδιά τους | Epirus World

O τρόπος που μεγάλωσαν οι Μπιλ Γκέιτς και Στιβ Τζομπς τα παιδιά τους

Την ώρα που οι ψυχολόγοι υποδεικνύουν πια ανοιχτά πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν τα smartphones για τον εφηβικό εγκέφαλο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει στους γονείς να περιορίζουν τη χρήση οθονών στα παιδιά κάτω των 5 ετών σε λιγότερο από μία ώρα τη μέρα, φαίνεται πως αυτό το γνώριζαν διαισθητικά οι γκουρού της τεχνολογίας.
Αυτό μας λένε στο βιβλίο τους «Screen Schooled» οι παιδαγωγοί Joe Clement και Matt Miles, ότι οι δύο γίγαντες της τεχνολογίας σπανίως άφηναν τα παιδιά τους να παίξουν με τα προϊόντα τεχνολογίας που οι ίδιοι έβγαζαν!
«Τι είναι αυτό που ξέρουν αυτά τα πλούσια στελέχη της τεχνολογίας για τα ίδια τους τα προϊόντα και αγνοεί το καταναλωτικό κοινό;», αναρωτιούνται.
Ο Μπιλ Γκέιτς, που ήταν σταθερά κατά της αθρόας τεχνολογικής χρήσης στα παιδιά του, είχε πει το 2007 ότι επέβαλε αυστηρά όρια στην κόρη του για το πόσο μπορούσε να παίζει ένα βιντεοπαιχνίδι, όταν ανέπτυξε μια μη υγιή σχέση με την οθόνη. Και βέβαια κανένα από τα παιδιά του δεν έπιασαν κινητό στα χέρια τους πριν από την ηλικία των 14 ετών.
Αλλά και ο Στιβ Τζομπς, παρά το γεγονός ότι έφτιαξε το iPad, δεν άφηνε τα παιδιά του να το πιάσουν στα χέρια τους! Το αφεντικό της Apple ως τον θάνατό του το 2012 είχε αποκαλύψει στους «New York Times» το 2011 πως απαγόρευε ρητά στα παιδιά του να χρησιμοποιούν το καινούριο τότε iPad. Καθώς ήταν πάντα ανήσυχος για την επιρροή της τεχνολογίας στα άγουρα παιδικά και εφηβικά μυαλά.
Οι Clement και Miles παραθέτουν μάλιστα και μια σειρά ακόμα από ελίτ στελέχη της Silicon Valley που παρά το γεγονός ότι πλουτίζουν από τα προϊόντα τεχνολογίας, επιτρέπουν περιορισμένη χρήση στα παιδιά τους.
«Φαίνεται πως οι πλούσιοι γονείς της Silicon Valley αντιλαμβάνονται τις εθιστικές δυνάμεις των smartphones, tablets και υπολογιστών πολύ περισσότερο από ό,τι το κάνει το υπόλοιπο καταναλωτικό κοινό», γράφουν χαρακτηριστικά.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου