Πώς και γιατί το μέλλον της Microsoft περνά μέσα από την… Google | Epirus World

Πώς και γιατί το μέλλον της Microsoft περνά μέσα από την… Google

Το νέο smartphone της Microsoft με τις δύο οθόνες, το Surface Duo, θα τρέχει σε περιβάλλον Android.
Κάτι που δεν έχασε φυσικά την ευκαιρία να σχολιάσει η Google: «Είμαστε χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τη Microsoft στο οικοσύστημα του Android. Περιμένουμε να δουλέψουμε μαζί για να φέρουμε στους χρήστες το καλύτερο και από τις δύο εταιρίες».
Μετάφραση; «Κερδίσαμε»!
Η Microsoft φαίνεται πως άλλαξε στρατηγική κάτω από τον γενικό διευθυντή Satya Nadella, θεωρώντας πως το παιχνίδι των mobile λειτουργικών συστημάτων είναι πια χαμένο. Κι έτσι θα δώσει αναγκαστικά το βάρος στον τομέα των εφαρμογών και των υπηρεσιών.
Κάτι που έγινε σαφές με το αναμενόμενο Surface Duo, που λόγω του Android θα έχει προεγκατεστημένο το Google Play Store και, κυρίως, το Google Mobile Services, το πλέγμα των υπηρεσιών της Google που περιλαμβάνει από ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι updates κ.λπ. Άλλη μια εμφατική νίκη της δηλαδή έναντι του μεγάλου ανταγωνιστή.
Για την ώρα βέβαια δεν είναι σαφές πόσο θριαμβευτική είναι αυτή η νίκη. Θα πιέσει, ας πούμε, η Google τη Microsoft να προεγκαταστήσει το Gmail στο Surface Duo, εκεί δηλαδή που έχει ήδη το δικό της Outlook; Όπως κάνει σε όλους τους άλλους που θέλουν το Android της.
Θα κάνει το ίδιο και με το πλέγμα των εφαρμογών της, το οποίο αναγκάζει όλους τους κατασκευαστές να το έχουν σε έναν φάκελο στο home screen με το δηλωτικό όνομα «Google»; Θα υποταχθεί τόσο η Microsoft στο νέο αφεντικό του mobile κόσμου ή μήπως κανόνισε κάτι άλλο ο Nadella;
Ερωτήματα με τεράστια σημασία. Θυμηθείτε εδώ πως η Ευρωπαϊκή Ένωση υποχρέωσε μόλις την Google να ξεπακετάρει το Play Store και τον Chrome από τα Android phones της Ευρώπης. Τις απαντήσεις θα τις μάθουμε προς τα τέλη του 2020, όταν βγει στην αγορά το Surface Duo και μάθουμε αν μιλάμε για μικρή ήττα ή αντιθέτως για πανωλεθρία της Microsoft…
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου