Η συγκίνηση του Γιούνκερ για το «αντίο» του στην Κομισιόν | Epirus World

Η συγκίνηση του Γιούνκερ για το «αντίο» του στην Κομισιόν

Έντονα φορτισμένη συναισθηματικά ήταν η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ, καθώς η Σύνοδος Κορυφής στην οποία συμμετείχαν είναι κατά πάσα πιθανότατα η τελευταία τους ως πρόεδροι της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αντίστοιχα.
«Θα είμαι πάντα περήφανος, μέχρι το τέλος της ζωής μου, που υπηρέτησα την Ευρώπη», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Λουξεμβουργιανός πολιτικός, ο οποίος αφήνει το πόστο του έπειτα από 147 Συνόδους Κορυφής.
"Je resterai fier jusqu'à la fin de ma vie d'avoir pu servir l'Europe"

At , EU leaders paid tribute to @JunckerEU's work and thanked him for leading the European Commission during 5 challenging years. 🇪🇺
Προβολή εικόνας στο Twitter
71 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Πάντως, υπάρχουν και κάποιοι που δεν αποκλείουν να υπάρξει και νέα, έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., πριν τη λήξη της θητείας του Γιούνκερ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εφόσον το Βρετανικό Κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τη συμφωνία για το Brexit, που έχει πάρει… μερική έγκριση.
Στο ίδιο κλίμα έγιναν και οι δηλώσεις του Πολωνού πολιτικού, ο οποίος αφήνει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τις 30 Αυγούστου του 2014, όταν και εκλέχθηκε. Μάλιστα, απάντησε πως δεν ισχύει η φήμη που τον θέλει να αντικαθιστά τον Γιούνκερ στην κεφαλή της Κομισιόν. «Ευτυχώς όχι, δεν ισχύει», είπε με χιούμορ ο Λουξεμβουργιανός, με τους δημοσιογράφους να ξεσπούν σε γέλια.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου