Οι ρευματικές παθήσεις μία από τις κυριότερες αιτίες πρόωσης συνταξιοδότησης | Epirus World

Οι ρευματικές παθήσεις μία από τις κυριότερες αιτίες πρόωσης συνταξιοδότησης
Οι ρευματικές παθήσεις ως χρόνια νοσήματα που επηρεάζουν το μυοσκελετικό σύστημα του ανθρώπου, αποτελούν μια από τις κυριότερες αιτίες πρόωρης συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας, ενώ σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη προσφάτως στην Ιρλανδία, το 25% των ατόμων που διαγιγνώσκονται με ρευματοειδή αρθρίτιδα, εγκαταλείπει την εργασία του λόγω προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με το νόσημα τα πρώτα 5 χρόνια μετά την διάγνωση.
Τα παραπάνω επισημαίνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας (12 Οκτωβρίου) ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα ΑΚΕΣΩ – ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας ΡευΜΑζήν.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας ο Σύλλογος διοργανώνει στις 10 Οκτωβρίου, ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση «Ρευματικά Νοσήματα - Τι θέλει να γνωρίζει ο ιατρός- Τι θέλει να γνωρίζει ο ασθενής». Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ( ώρα18:00) θα μιλήσουν γιατροί-ρευματολόγοι για τη φύση των ρευματικών νοσημάτων και στη συνέχεια θα υπάρξει βιωματική αφήγηση από ασθενείς με ρευματικά νοσήματα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου