Ιαπωνία: «Καταδικάζουμε σθεναρά» τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από την Βόρεια Κορέα | Epirus World

Ιαπωνία: «Καταδικάζουμε σθεναρά» τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από την Βόρεια Κορέα

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε καταδίκασε τις νέες εκτοξεύσεις δύο βαλλιστικών πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα, που τόνισε πως παραβίασαν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τονίζοντας πως το Τόκιο «διαμαρτύρεται εντόνως» για την ενέργεια της Πιονγκγιάνγκ.
«Σήμερα το πρωί η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους», είπε ο Άμπε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους. «Η εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων παραβιάσεις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την εκτόξευση και την καταδικάζουμε σθεναρά», συνέχισε.
«Θα κάνουμε το παν για να προστατεύσουμε την ασφάλεια του λαού και θα παραμείνουμε σε συναγερμό ενώ θα συντονιστούμε με τις ΗΠΑ και τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
Η εκτόξευση των βαλλιστικών πυραύλων έγινε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ ότι θα ξαναρχίσουν στα τέλη της εβδομάδας οι διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου σε επίπεδο τεχνικών ομάδων εργασίας.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου