ΤΕΧΝΟγραφίες του Σπύρου Βαγγελάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γ. Μόραλης | Epirus World

ΤΕΧΝΟγραφίες του Σπύρου Βαγγελάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γ. Μόραλης


































Η έκθεση φωτογραφίας «ΤΕΧΝΟγραφίες» επιχειρεί να αναδείξει το πλούσιο πολιτιστικό προφίλ του τόπου μας σε ένα πολυ μικρό χρονικό διάστημα 15 ετών, μέσα από τα πορτραίτα μερικών εκ των συμαντικοτέρων καλλιτεχνών που εμφανίστηκαν στην πόλη και στον Δήμο μας.
Ο φωτογράφος είναι εκεί, στις σημαντικότερες στιγμές και καταγραφει εικόνες της σύγχρονης δημιουργίας που συχνά αναμειγνύεται με την ενέργεια των αρχαίων θεάτρων, των μεσαιωνικών κάστρων και των ναών. Στον πλούσιο πολιτιστικά και ιστορικά τόπο μας η μουσική το θέατρο ο χορός αποκτάει άλλη διάσταση, ιδικά όταν πρόκειται για διεθνεί ονόματα όπως Eric Burdon, Buena Vista, Wim Mertens, Nouvelle Vague, χορωδίες και χορευτικά απ όλο τον κοσμο, αλλα και εθνικά διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως ο Δήμος Αβδελιώδης, η Όλια Λαζαρίδου ο Γιάννης Αγγελάκας, η Λυδία Κονιόρδου αλλά και οι δικοί μας Λάκης Παπάς και Δήμητρα Γαλάνη.
«Σταυροδρόμι πολιτισμών η Πρέβεζα, απο παλιά, σαν λιμάνι με 5 προξενεία πρωταγωνιστεί στην περιοχή οικονομικά και πολιτιστικά! Μαρτυρίες και ιστορικές φωτογραφίες αναφέρονται σε χοροεσπερίδες με μεγάλες ορχήστρες, μεγάλους ρεμπέτες όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης που εμφανίστηκαν στην Πρέβεζα του 30, σπουδαίους παραδοσιακούς οργανοπαίχτες εφάμιλλους με αυτούς που εμφανίζονται στην Σμύρνη και φιλαρμονικές από την Κέρκυρα που έδιναν παραστάσεις στον Ανθόκηπο, αλλα και το πέρασμα Του Μίνου Μάτσα από την Φιλαρμονική της Πρέβεζας. Αργότερα η Πρέβεζα υποδέχεται τον Γιάννη Ρίτσο, τον Μάνο Χατζιδάκη, τον Μίκη Θεωδοράκη την Καραΐνδρου τον Μπρέγκοβιτς και άλλες σημαντικές προσωπικότητες.
Στις μέρες μας έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε σπουδέες παρατάσεις και την χαρά να έχουμε πολύ σπουδαίους ντόπιους μουσικούς που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και αυτό οφείλετε κυρίως σε συλλόγους όπως το Preveza Jazz Festival η Χορωδία Πρέβεζας, σε Θεατρικές ομάδες και Χορευτικούς συλλόγους, τα ωδεία το Πνευματικό Κέντρο και γενικά στους ανθρώπους της πόλης που στηρίζουν και συμμετέχουν. Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε δεκάδες αίθουσες με φωτογραφικό υλικό από τις παρατάσεις αυτές. Ας απολαύσουμε ένα μικρό δείγμα, συμμετέχοντας στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της μικρής αλλά μεγάλης σε πολιτισμό πόλης μας!!»
Περισσότερα στις ιστοσελίδες http://spyrosvangelakis.wixsite.com/photography http://spyrosvangelakis.blogspot.com/
Σπύρος Βαγγελάκης
Γραφίστας Φωτογράφος

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου