Ζωγραφίζει στους τοίχους της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Λάρισας | Epirus World

Ζωγραφίζει στους τοίχους της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Λάρισας

Άρπαξε τα πινέλα και τις μπογιές και πήρε μια σπουδαία απόφαση. Ξεκίνησε να προσφέρει το χαμόγελο και ευτυχισμένες στιγμές στα παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική του γενικού νοσοκομείου της Λάρισας. Ο λόγος για την Λαρισαία Μαρία Κισκίνη, η οποία υλοποιεί ένα πρωτότυπο εγχείρημα, ζωγραφίζοντας εθελοντικά τους τοίχους της κλινικής. Άλλωστε όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα στην ευτυχία, γι αυτό και η κ. Κισκίνη δίνει τεράστια αξία στο όνειρο ώστε να φτερουγήσουν από χαρά οι καρδιές των παιδιών και πάλι.
Η κ. Κισκίνη είναι μια μητέρα που έχει κάνει τρόπο ζωής την εθελοντική προσφορά. Είναι εργαζόμενη με δύο παιδιά και με ελάχιστο χρόνο ελεύθερο στην καθημερινότητα της. Όμως, δεν το βάζει κάτω και κάνει πράξη αυτό που αγαπάει. Το ταλέντο στην ζωγραφική ήταν αρκετό λοιπόν για προσφέρει εθελοντικά την αγάπη της στα παιδιά.
Το 2016 ξεκίνησε να ζωγραφίζει τους τοίχους του 44ου δημοτικού σχολείου της Λάρισας σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου. Τότε γεννήθηκε η ιδέα να έχει συνέχεια αυτό το εγχείρημα. Έτσι, μετά από παρότρυνση του διοικητή του νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρη Λιόλιου που το παιδί του φοιτά και αυτό στο 44ο δημοτικό σχολείο, πάρθηκε η απόφαση ώστε να ξεκινήσει η μεταμόρφωση των τοίχων της παιδιατρικής κλινικής.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρία Κισκίνη περιέγραψε τα πρώτα βήματα αυτής της πρωτοβουλίας που ξεκίνησαν στο σχολείο, σημειώνοντας πως δέχτηκε με χαρά την πρόταση του διοικητή να ζωγραφίσει τους τοίχους της παιδιατρικής κλινικής. Το 2018 ήταν η χρονιά που η κ. Κισκίνη άρχισε σιγά -σιγά τις ζωγραφιές στους τοίχους του νοσοκομείου, ενώ η «δουλειά» συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Η επιλογή των ζωγραφιών; Πρώτα έρχεται η ιδέα και μετά το σχέδιο. Στο τέλος έρχεται το χρώμα.
«Τα παιδιά που νοσηλεύονται μέσα σε ένα νοσοκομείο έχουν πολύ πόνο που βρίσκονται εκεί. Το σκίτσο και μια ζωγραφιά στους τοίχους πιστεύω πως περνάει στον ψυχικό κόσμο των παιδιών και τα κάνει να νιώθουν πιο άνετα», λέει η κ. Κισκίνη στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και συμπληρώνει: «Τα παιδιά βλέπουν χαρούμενες εικόνες όπως ένα λούνα παρκ, έναν ζωγραφιστό ουρανό με μηνύματα, αερόστατα και αεροπλάνα. Εικόνες δηλαδή που ένα παιδί έβλεπε έξω και μακριά από τον χώρο ενός νοσοκομείου. Αυτό πιστεύω πως τους δίνει χαρά και τους απαλύνει τον πόνο».
Αξίζει να τονισθεί πως τα θέματα των ζωγραφιών που βρίσκονται στους τοίχους του γενικού νοσοκομείου επιλέχθηκαν από την Μαρία Κισκίνη, σε συνεργασία τους υπεύθυνους του νοσοκομείου και το εγχείρημα βρίσκεται σε εξέλιξη.
*Οι φωτογραφίες είναι από το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου