Ουρές στον ιερό μονόλιθο της Αυστραλίας, οι επισκέψεις θα απαγορευτούν οριστικά | Epirus World

Ουρές στον ιερό μονόλιθο της Αυστραλίας, οι επισκέψεις θα απαγορευτούν οριστικά

Ουρές σχηματίζει ο κόσμος στον μονόλιθο Ουλούρου της Αυστραλίας, την τελευταία ημέρα πριν την οριστική απαγόρευση της ανάβασης στον «ιερό τόπο» των αυτοχθόνων Anangu.
Ο γιγάντιος μονόλιθος, γνωστός και ως Ayers Rock - κλείνει αύριο οριστικά και δεν θα επιτρέπονται πλέον επισκέψεις και αναβάσεις.
Ο Ουλούρου είναι ιερός για τους για τους αυτόχθονες Anangu, οι οποίοι επί πολλά χρόνια απηύθυναν έκκληση στους τουρίστες να μην σκαρφαλώνουν.
Μόνο το 16% των επισκεπτών ανέβηκε το 2017, όταν ανακοινώθηκε η επικείμενη απαγόρευση, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες το πλήθος που περιμένει να ανέβει ολοένα και μεγαλώνει.
Σήμερα Παρασκευή, τις προσπάεθεις δυσχέρανα οι επικίνδυνα ισχυροί άνεμοι, όπως σημειώνει το BBC. Έπειτα από τρεις ώρες, που οι επισκέψεις είχαν διακοπεί, οι υπεύθυνοι του πάρκου τις επέτρεψαν και πάλι.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με ουρές ανθρώπων που περίμεναν, που θύμισαν παρόμοιες ουρές στο Έβερεστ.
Η ανάβαση θα απαγορευτεί στις 4 το απόγευμα τοπική ώρα, και η μεταλλική αλυσίδα, που βοηθούσε όσους επιχειρούσαν να σκαρφαλώσουν, θα αποσυναρμολογηθεί.
Το 2017, το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Πάρκου Uluru-Kata Tjuta ψήφισε ομόφωνα υπέρ του τερματισμού των επισκέψεων στον μονόλιθο, ακριβώς λόγω της ιερής σημασίας του, αλλά και για λόγους ασφάλειας και περιβαλλοντικής προστασίας.
«Είναι πολύ ιερό μέρος, σαν εκκλησία για μας» εξήγησε στο ΒΒC ένας Anangu. «Κόσμος από όλο τον κόσμο έρχεται για να ανέβει εδώ, δεν σέβονται».
Στη βάση του μονόλιθου υπάρχουν και πολλές πινακίδες που καλούν τους τουρίστες να μην ανεβαίνουν, λόγω της ιερότητας του τόπου.

Πάντως καταλύματα και ξενοδοχεία στη γύρω περιοχή είχαν πληρότητα 100% αυτή την εβδομάδα. ενώ τουρίστες κατασκήνωσαν και παράνομα στην περιοχή, αφήνοντας πίσω τα σκουπίδια τους.(newsbeast)
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου