Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Η ΕΕ πρέπει να κρατήσει ενιαία στάση σε ένα σύνολο ζητημάτων» | Epirus World

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Η ΕΕ πρέπει να κρατήσει ενιαία στάση σε ένα σύνολο ζητημάτων»

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων καθώς και η διαμόρφωση «ενός ελκυστικού οικονομικού περιβάλλοντος» που θα είναι φιλικό προς τις επενδύσεις, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι «σύνθημα της κυβέρνησής μας είναι η ανάπτυξη. Ανάπτυξη για όλους» τόνισε.
Σε ό,τι αφορά τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης διαβεβαίωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτρέψει ένα νέο 2015». Ξεκαθάρισε, μάλιστα πως «δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να εκβιάζει την Ευρώπη μέσω των μεταναστευτικών ροών».
Αναφερόμενος στην προκλητικότητα της Τουρκίας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι για την κυβέρνηση ο τρόπος επίλυσης των ελληνοτουρκικών προβλημάτων είναι ο πολιτικός διάλογος και η διπλωματία. «Σε αυτή τη βάση επιθυμούμε να οικοδομήσουμε την ελληνοτουρκική σχέση», ανέφερε.
Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα «ενισχύει τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή» και «διαμορφώνει ένα νέο μέτωπο συνεργασίας με τους συμμάχους της» και πρόσθεσε ότι η χώρα βρίσκεται στην αρχή ενός «νέου, ουσιαστικού στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ, που θα συμβάλει στην περαιτέρω εδραίωση της χώρας μας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο».
Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε την ανάγκη ενιαίας στάσης της ΕΕ. «Η ενιαία στάση σε ένα σύνολο ζητημάτων θα πρέπει το προσεχές διάστημα να αποτελεί δεδομένο και όχι ζητούμενο. Η πρόκληση για την ευρωπαϊκή ηγεσία είναι μεγάλη», δήλωσε.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου