Τι παράξενο συμβαίνει στις Apple συσκευές όταν βρίσκεσαι στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάο | Epirus World

Τι παράξενο συμβαίνει στις Apple συσκευές όταν βρίσκεσαι στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάο

Όταν η Apple κυκλοφόρησε το iOS 13.1.1 στα τέλη Σεπτεμβρίου, κάτι παράξενο συνέβη.
Όπως επιβεβαίωσαν τοπικά μέσα του Χονγκ Κονγκ, το emoji με τη σημαία της Ταϊβάν εξαφανίζεται από τις επιλογές αν έχεις σετάρει τη συσκευή με χώρα λειτουργίας το Χονγκ Κονγκ ή το Μακάο!
Κι ενώ όλοι πίστεψαν πως επρόκειτο για λάθος, δεν ήταν καθόλου συμπτωματικό το γεγονός, όπως άρχισαν να παρατηρούν οι ακτιβιστές του Χονγκ Κονγκ. Δεν ήταν παρά άλλη μια προσπάθεια της Κίνας να καταπιέσει τις ειδικές αυτές ζώνες που βρίσκονται πια κάτω από τον έλεγχό της, όπως βλέπουν πολλοί.
Εξαιτίας του ιδιαίτερου καθεστώτος της Ταϊβάν, μιας και ως ανεξάρτητο κράτος την αναγνωρίζουν μόλις 20 έθνη διεθνώς (ως Δημοκρατία της Κίνας), την ίδια ώρα που η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας συνεχίζει να τη θεωρεί επαρχία της, η Κίνα θεωρεί πως κάθε αναφορά ή υπαινιγμός στην ανεξαρτησία της θεωρείται προσβολή. Και το emoji με τη σημαία της προς αυτή την κατεύθυνση δείχνει, της ανεξαρτησίας.
Η αλλαγή έγινε μάλιστα κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Χονγκ Κονγκ και την ολοένα και αυξανόμενη βία των Κινέζων για να περιορίσουν τα κύματα διαμαρτυρίας.

Η Apple έχει ιστορία με τις προσπάθειες κατευνασμού του κόκκινου γίγαντα, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την τεράστια αγορά της Κίνας όσο και τις μονάδες παραγωγής των προϊόντων της. Το ίδιο είχε κάνει ο τεχνολογικός γίγαντας και το 2017 με τη σημαία της χώρας, ενώ νωρίτερα μέσα στη χρονιά λογόκρινε μια σειρά από μουσικούς του Χονγκ Κονγκ στην κινεζική έκδοση του Apple Music…
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου