16χρονη Ελληνίδα μαζεύει σαπούνια για να μπει στα Γκίνες | Epirus World

16χρονη Ελληνίδα μαζεύει σαπούνια για να μπει στα Γκίνες

Έναν διαφορετικό στόχο από αυτούς που έχουν συνομήλικοι της, έχει μια 16χρονη από την Κρήτη. Όνειρό της είναι να μπει στο βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες, συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη ποσότητα σαπουνιών!
Με τη βοήθεια της μητέρας της, η νεαρή μαθήτρια, η οποία ονομάζεται Ειρήνη και φοιτά στο ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής Ηρακλείου, έχει κινητοποιήσει μέσω των κοινωνικών δικτύων αρκετούς Ηρακλειώτες, οι οποίοι καθημερινά στέλνουν στο σπίτι της πακέτα με σαπούνια!
Η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική και η μικρή Ειρήνη οπλίζεται με περισσότερο κουράγιο για να κατακτήσει τον υψηλό στόχο της! Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις συχνές επισκέψεις της σε γιατρούς δε χάνει την αισιοδοξία της και το πάθος για διακρίσεις.

Πέρσι, πάλι στο Ηράκλειο, κατάφεραν να δημιουργήσουν τη μακρύτερη αλυσίδα σε σειρά από μπάρες χειροποίητου σαπουνιού, μήκους 1.1175 μέτρων. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακές κρητικές συνταγές σαπωνοποιίας με βάση το ελαιόλαδο και αρωματικά - φαρμακευτικά φυτά της τοπικής χλωρίδας, μέρος της οποίας προσφέρθηκε από το Αγρόκτημα του ΤΕΙ Κρήτης. Για έναν ολόκληρο χρόνο τα μέλη του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρογδιάς «Ανασεμιά» και εθελοντές κατασκευάζουν μπάρες χειροποίητου σαπουνιού.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου