Η FIFA θέλει να περιορίσει τις προμήθειες των μάνατζερ και τους δανεισμούς παικτών | Epirus World

Η FIFA θέλει να περιορίσει τις προμήθειες των μάνατζερ και τους δανεισμούς παικτών
















Η FIFA θέλει να περιορίσει την επιρροή των μάνατζερ στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και να μειώσει τις προμήθειές τους, ενώ παράλληλα αποσκοπεί στο να μειωθούν σταδιακά οι δανεισμοί παικτών, ώστε το μεταγραφικό «πάρε-δώσε» να είναι πιο ελεγχόμενο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα πρέπει να εγκρίνει μέσω της Εκτελεστικής Επιτροπής της την απόφαση να «περιορίσει την επιρροή των μεγαλύτερων μάνατζερ», σε μια προσπάθειά της να οριοθετήσει καλύτερα το διεθνές μεταγραφικό παζάρι και να αποτρέψει ομάδες όπως η Τσέλσι, η Γιουβέντους και η Μάντσεστερ Σίτι να… αποθηκεύουν τα ταλέντα τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της FIFA, υπολογίστηκε ότι από το 2014 έως το 2019, οι ατζέντηδες έλαβαν συνολικά από τις μεταγραφές 1,8 δισ. ευρώ από τις μεταγραφές. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, σύμφωνα με την αναδημοσίευση του άρθρου από την Corriere dello Sport, είναι αυτό του Μίνο Ραϊόλα, του «δαιμόνιου» Ναπολιτάνου μάνατζερ, ο οποίος μόνο από τη μεταγραφή του Πολ Πογκμπά από τη Γιουβέντους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φέρεται να έλαβε 40 εκατ. ευρώ.Ως εκ τούτου, η πρόταση της FIFA είναι να περιοριστεί ο ρόλος των ατζέντηδων σε αυτές τις υποθέσεις, με τις προμήθειές τους να μειώνονται στο 3% από τις πλευρές των συλλόγων που πωλούν τους ποδοσφαιριστές τους και στο 6% από τις πλευρές των ομάδων που τους αγοράζουν. Το πώς, βέβαια, θα ελεγχθεί αυτό, είναι μια άλλη ιστορία…
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ, για να συμβεί αυτό, μια από τις αρχικές σκέψεις είναι να δημιουργηθεί μια κατά κάποιον τρόπο «τράπεζα», από την οποία θα περνούν τα χρήματα των μεταγραφών από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και στη συνέχεια οι ατζέντηδες θα παίρνουν το ποσοστό τους, στην προσπάθεια να γίνει η όλη διαδικασία πιο διαφανής.
Η μεταρρύθμιση είναι πιθανό να αφορά τους κορυφαίους συλλόγους, οι οποίοι -λόγω των υψηλών οικονομικών πόρων τους- αποκτούν υπερβολικό αριθμό ταλέντων, τα οποία δεν καταφέρνουν να αξιοποιήσουν, με αποτέλεσμα αργότερα να προχωρούν στον δανεισμό τους.
Για να συμβεί αυτό, οι ομάδες θα μπορούν από τη σεζόν 2021-22 να δανείζουν από τα τμήματα υποδομής τους μόλις οκτώ παίκτες, ενώ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο αριθμός αυτός θα υποχωρήσει στους έξι.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου