Σάλος στην Ιταλία: Δημοσιογράφος κάλεσε τον Σαλβίνι να… αυτοκτονήσει | Epirus World

Σάλος στην Ιταλία: Δημοσιογράφος κάλεσε τον Σαλβίνι να… αυτοκτονήσει

Ένας δημοσιογράφος της ιταλικής δημόσιας ραδιοφωνίας RAI κάλεσε τον Ματέο Σαλβίνι, ηγέτη της Λέγκας (ακροδεξιά), να αυτοκτονήσει, προκαλώντας ένα κύμα αλληλεγγύης στον απερχόμενο υπουργό Εσωτερικών, καθώς και την έναρξη έρευνας σε βάρος του.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενος στην απόφαση του Σαλβίνι στις αρχές Αυγούστου να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης την οποία είχε σχηματίσει η Λέγκα με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (M5S, αντισυστημικό), ο Φάμπιο Σανφιλίπο του Radio 1, του απηύθυνε μέσω Facebook ένα προκλητικό μήνυμα.
«Χάθηκες μόνος σου. Θα χάσεις από 20 έως 25% στις προθέσεις ψήφου, το ξέρεις; Και τι θα κάνεις; Δεν έχεις δουλειά, δεν ξέρεις να κάνεις τίποτα, δεν έχεις έδρα ευρωβουλευτή, έχασες το πόστο του υπουργού», έγραψε ο Σανφιλίπο στη σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με τη σαββατιάτικη La Repubblica – το μήνυμα διαγράφηκε στη συνέχεια.
«Είναι αλήθεια ότι είσαι στο Κοινοβούλιο [ο Σαλβίνι είναι γερουσιαστής] αλλά με τη ζωή που είχες συνηθίσει να ζεις, μέσα σε έξι μήνες θα τινάξεις τα μυαλά σου στον αέρα εχθρέ μου», καταλήγει ο δημοσιογράφος σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η RAI ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα ενώ ο κυριότερος πολιτικός αντίπαλος του Σαλβίνι, το Δημοκρατικό Κόμμα (PD, κεντροαριστερά) που αντικατέστησε τη Λέγκα στην κυβέρνηση, του εξέφρασε την υποστήριξή του.
«Αυτές οι επιθέσεις εναντίον του Σαλβίνι είναι βαριές και απαράδεκτες», δήλωσε ο βουλευτής του PD Μιτσέλε Αντσάλντι.
Ο Ματέο Ρέντσι, πρώην επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης της αριστεράς, εκτίμησε πως «ένα όριο ευπρέπειας και ανθρώπινου σεβασμού θα έπρεπε να τηρηθεί από αυτόν τον δημοσιογράφο της RAI» και ότι ένας άνθρωπος που «πληρώνεται με τα χρήματα των Ιταλών και αναφέρεται στην αυτοκτονία ενός αντιπάλου πρέπει να αισθάνεται ντροπή».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου