Μυστηριώδης ασθένεια σκοτώνει τους σκύλους στη Νορβηγία | Epirus World

Μυστηριώδης ασθένεια σκοτώνει τους σκύλους στη Νορβηγία

Την άγνωστη, μέχρι στιγμής, ασθένεια, που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 25 σκυλιά τις τελευταίες ημέρες αναζητούν οι αρχές στη Νορβηγία.
Όπως μεταδίδει το BBC, η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων της χώρας ανακοίνωσε πως περίπου 40 σκυλιά νόσησαν από κάποια μυστηριώδη ασθένεια, με συμπτώματα εμετούς και διάρροια, και πολλά από αυτά στη συνέχεια πέθαναν.
Τα πρώτα περιστατικά αναφέρθηκαν στην πρωτεύουσα Όσλο κι έκτοτε καταγράφηκαν κι άλλα σε τουλάχιστον 13 ακόμα πόλεις.
Το Κτηνιατρικό Ινστιτούτο σημειώνει πως είναι ασαφές αν δύο «ύποπτα» βακτήρια που βρέθηκαν στις αυτοψίες είναι αυτά που ευθύνονται για τους θανάτους.
Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK  ανέφερε πως 25 σκυλιά εμφάνισαν συμπτώματα της νόσου και πέθαναν, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνει η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων της χώρας.
Σε κτηνιατρική κλινική χρειάστηκε να μεταφερθεί ένας σκύλος και στη γειτονική Σουηδία, ο οποίος είχε εμφανιστεί σε σόου στη νορβηγική πόλη Τρόντχαϊμ, σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα GT.
Το Νορβηγικό Κτηνιατρικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε πως οι παθολόγοι του διαπίστωσαν πως οι σκύλοι είχαν ενδείξεις αιμορραγίας στο έντερο και πως είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο σαλμονέλας ή δηλητηρίασης από αρουραίους.
Οι αρμόδιες αρχές τόνισαν πως η ασθένεια δείχνει «πολύ σοβαρή για έναν σκύλο. Αλλά δεν ξέρουμε εάν είναι μεταδοτική ή πρόκειται για σειρά μεμονωμένων κρουσμάτων».
Οι αρχές έχουν δώσει στους κηδεμόνες σκύλων την οδηγία να βγάζουν τα σκυλιά τους βόλτα μόνο με το λουρί τους για να αποφύγουν άλλα σκυλιά.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου