Ο Κουτίνιο αλλάζει την Μπάγερν | Epirus World

Ο Κουτίνιο αλλάζει την Μπάγερν

Η αίσθηση που άφησε η μεταγραφική καμπάνια της Μπάγερν το περασμένο καλοκαίρι είναι ότι ο Φιλίπε Κουτίνιο δεν ήταν από τους πρώτους στόχους της. Βασικά, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι δεν ήταν καν σε αυτούς, όταν ο προγραμματισμός ξεκινούσε πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν. Στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου οι Βαυαροί δεν είχαν καταφέρει να πάρουν τους παίκτες που ήθελαν και έπρεπε επειγόντως να καλύψουν τα κενά των Ρόμπεν και Ριμπερί.
Ο Πέρισιτς ήταν ο πρώτος που αποκτήθηκε και στη συνέχεια ο Κουτίνιο. Ένας εξτρέμ και ένας μέσος που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να προσφέρει και στα άκρα. Λίγες εβδομάδες αργότερα η Μπάγερν δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει πολλά περισσότερα από μία μεταγραφή εντυπώσεων. Μετά το πολύ καλό παιχνίδι του Βραζιλιάνου με τον Ερυθρό Αστέρα ήρθε και το πρώτο του γκολ στο 4-0 επί της Κολωνίας. Η πρώτη του δήλωση μετά το παιχνίδι δεν ήταν κάτι το συνηθισμένο. «Ήταν μία εκπληκτική χειρονομία από τον Λεβαντόφσκι», τόνισε με ταπεινότητα. Όσοι ήταν στο γήπεδο ή είχαν δει το παιχνίδι γνώριζαν σε τι αναφέρεται.
Happy Sunday! 👋🏼

A neat little stat: Philippe Coutinho is the first Brazilian player in this century to score in the Bundesliga, Premier League, Serie A and La Liga! 🎩🇧🇷⚽️
Προβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Sambafoot
Χρειάστηκε να εκτελέσει δύο φορές το πέναλτι για το 3-0 (δόθηκε επανάληψη), όμως και στις δύο περιπτώσεις ήταν άψογος. Στην ιστορία της Bundesliga κανένας παίκτης δεν έχει καταφέρει να πετύχει 10 γκολ στις 5 πρώτες αγωνιστικές και σε εκείνη τη φάση ο Λεβαντόφσκι, που φυσικά παραμένει ο πρώτος «εκτελεστής» της Μπάγερν, θα έσπαγε το ρεκόρ, έχοντας ήδη ισοφαρίσει την επίδοση του Μάιερς από τη σεζόν 1967-68 με το γκολ του από νωρίς. Ποιος τα χρειάζεται, όμως, τα ρεκόρ αν είναι να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση του παίκτη που πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά;
Ο Πολωνός, λοιπόν, έδωσε την μπάλα στον Κουτίνιο, δείγμα του πόσο πιστεύει ότι ο τελευταίος θα του προσφέρει πολλές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ευκαιρίες από τον άξονα, που δεν είχε ποτέ σε τόση αφθονία στις μέρες του στο Μόναχο. «Είναι σημαντικό για το μέλλον να νιώθει καλά και να είναι χαρούμενος. Χαίρομαι πολύ για εκείνον. Θα πρέπει όλοι οι παίκτες να βοηθάμε ο ένας τον άλλο», θα πει ο Λεβαντόφσκι, που σπάνια «χαρίζει» γκολ. «Θα τον ξεχρεώσω με πολλές ασίστ», απάντησε ο Βραζιλιάνος.
Ο Νίκο Κόβατς διαπίστωσε μετά το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα ότι ο Κουτίνιο μπορεί να δώσει «άλλη διάσταση» στο παιχνίδι της Μπάγερν. Όσο υπερβολική μπορεί να μοιάζει αυτή η φράση, άλλο τόσο δεν είναι. Η εποχή των άκρων δεν αποτελεί ακριβώς παρελθόν για τους Βαυαρούς, αλλά πλέον μία από τις επιλογές που θα έχει ο προπονητής όσο ο Βραζιλιάνος θα βρίσκεται στο ρόστερ. Και αν συνεχίσει έτσι, τότε τα πράγματα είναι απλά για να παραμείνει: χρειάζονται 120 εκατ. ευρώ, που προβλέπονται στη συμφωνία με την Μπαρτσελόνα.
«Κάνει τη διαφορά», θα δηλώσει ο Κόβατς. «Όταν παίρνει την μπάλα, ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει γύρω του. Έχει εξαιρετική αίσθηση του χώρου και μπορεί να την χειριστεί όπως κανένας άλλος στην Bundesliga», συνέχισε ο Κροάτης. «Ακόμα μαθαίνουμε τι μπορεί να κάνει ο Κουτίνιο», συμπλήρωσε με ειλικρίνεια ο τεχνικός διευθυντής Σαλιχάμιτζιτς. Ο Βραζιλιάνος βρίσκεται μόλις για λίγες εβδομάδες στο Μόναχο και όλοι ψάχνουν τον καλύτερο τρόπο για να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές του. Ένα στάδιο απαραίτητο για κάθε νέο παίκτη.
Στο παιχνίδι με την Λειψία ο Μίλερ είχε πάρει τη θέση του, όμως τώρα ο Κουτίνιο έπαιξε βασικός στα δύο τελευταία. Οι δυο τους μπορεί να έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά ουσιαστικά δίνουν μάχη για μία θέση στην ενδεκάδα. «Έχει τρομερές ικανότητες. Θα έχουμε πολλά παιχνίδια τις επόμενες εβδομάδες και δεν χρειάζεται να συζητάμε για αυτό», τόνισε ο Μίλερ. «Πρέπει να πω πόσο σπουδαίος είναι ο Κουτίνιο και ο Κουτίνιο θα πρέπει να πει πόσο σπουδαίος είμαι εγώ», ολοκλήρωσε με το γνωστό του χιούμορ.
Ο ίδιος ο Κόβατς είπε ότι μία ενδεκάδα με τους δύο μέσα θα ήταν πολύ επιθετική για τον ίδιο. Ίσως να οφείλεται στο... γούστο του, ίσως στις περιορισμένες δυνατότητές του να βρει τις λύσεις και να τους χωρέσει και τους δύο. Ίσως όντως απλά να μην γίνεται. Ο Κουτίνιο κερδίζει συνεχώς έδαφος, αποτελεί κάτι «νέο» για την Μπάγερν και η αλήθεια είναι ότι αν ψάξουμε να βρούμε τις διαφορές σε σχέση με το ξεκίνημα της περσινής σεζόν και σε σχέση για παράδειγμα με το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Χέρτα, τότε το συμπέρασμα είναι απλό: η παρουσία του «μικρού μάγου», όπως τον έλεγαν στην Λίβερπουλ.

Πηγή: gazzetta.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου