Ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού στον Αλμυρό έλυσε τη σιωπή του | Epirus World

Ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού στον Αλμυρό έλυσε τη σιωπή του

Κατάθεση στους αστυνομικούς έδωσε ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού στο λούνα παρκ του Αλμυρού Βόλου. Ο 27χρονος από το Μπαγκλαντές εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, έξι ημέρες μετά το τραγικό περιστατικό, για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις αναφορικά με τα όσα έγιναν στο λεγόμενο «χαλί».
Υπενθυμίζεται ότι, η έφηβη έχασε τη ζωή της, όταν ανέβηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι και έπεσε -κάτω από άγνωστες συνθήκες- σε άλλο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο έδαφος βαριά τραυματισμένη, ενώ αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή.
«Είχε την εμπειρία καθώς, είχε χειριστεί το συγκεκριμένο μηχάνημα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, έχοντας παρελάσει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από το συγκεκριμένο μηχάνημα. Επρόκειτο για μια κακιά στιγμή και τίποτα άλλο», τόνισε ο δικηγόρος του 27χρονου μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Star.
Και πρόσθεσε: «Εξ’ όσων μου ανέφερε υπάρχουν δύο κουμπιά που στρέφουν το μηχάνημα δεξιά και αριστερά. Δεν έχει τη δυνατότητα να αυξομειώσει την ταχύτητα. Λέγεται ότι η ταχύτητα αυξήθηκε αυτόματα, αυτό είναι ανακριβές».

Η μαρτυρία της φίλης που καθόταν ακριβώς δίπλα

Η κατάθεση της καλύτερης φίλης της 14χρονης, η οποία την ώρα του μοιραίου περιστατικού καθόταν ακριβώς δίπλα της, αναφέρει: «Μπήκαμε στο παιχνίδι και οι πρώτες περιστροφές ήταν κανονικές. Ξαφνικά άρχισε να αυξάνει ταχύτητα και επειδή φοβήθηκα, κρατήθηκα. Τότε είδα τη φίλη μου να πετάγεται από τη θέση της. Το μηχάνημα σταμάτησε, κατεβήκαμε και επικρατούσε πανικός».

Φοβήθηκε την οργή των συγγενών

Ο χειριστής ισχυρίστηκε στην κατάθεση του ότι εξαφανίστηκε γιατί φοβήθηκε την οργή των συγγενών. Οι τρεις πραγματογνώμονες που έχουν διορισθεί, αναμένεται να ελέγξουν  το «χαλί» για να διαπιστώσουν τι πήγε στραβά. Εάν επρόκειτο για κακή συντήρηση ή ανθρώπινο λάθος.
Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου εξήγησε τα ενδεχόμενα που μπορεί να έφεραν την τραγωδία. «Τεχνικά, το παιδί μπορεί να είχε σηκωθεί όρθιο, να άνοιξε μπροστά που το κρατάει», σημείωσε. Σε ερώτηση για το πώς ανοίγει μια μπάρα που έχει ασφαλίσει, απάντησε: «Εάν είναι ελαττωματική, εάν δεν έχει τον αυτοματισμό, είναι πολλά “αν” σε κάθε μπάρα, σε κάθε μηχάνημα».

Δικαστική κίνηση της οικογένειας, εξιτήριο για τον πατέρα



Ο πατέρας της 14χρονης πήρε πριν κάποιες ώρες εξιτήριο από το νοσοκομείο οπού νοσηλευόταν μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη. Η οικογένεια θα κινηθεί δικαστικά για την τραγωδία. Εκτός από τους τρεις πραγματογνώμονες, η πλευρά της ιδιοκτήτριας ζήτησε  να μπει στην υπόθεση και δικός της τεχνικός σύμβουλος.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου