Η «γαλάζια πατρίδα» του Ερντογάν περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο [εικόνα] | Epirus World

Η «γαλάζια πατρίδα» του Ερντογάν περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο [εικόνα]

Το μισό Αιγαίο Πέλαγος και τη θαλάσσια περιοχή έως και την ανατολική Κρήτη περιλαμβάνει η ιδέα της τουρκικής «γαλάζιας πατρίδας» που προωθεί η κυβέρνηση Ερντογάν.
Οπως αναφέρει το ΣΚΑΪ, φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της προεδρίας εικονίζει τον κ. Ερντογάν να υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας, ενώ στο φόντο εμφανίζεται μεγάλος κορνιζαρισμένος χάρτης όπου αποτυπώνονται οι επιθυμίες τις Άγκυρας.
Η «γαλάζια πατρίδα» του Ερντογάν
Στον χάρτη φαίνεται ξεκάθαρα για πρώτη φορά τι περιλαμβάνει η «γαλάζια πατρίδα» έκτασης 462.000 τετραγωνικών χιλιόμετρων. Ενσωματώνει ύδατα γύρω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης και τμήμα των Κυκλάδων.
Η φωτογραφία ελήφθη κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού για την τουρκική νίκη στην Μικρασιατική Εκστρατεία, η οποία κατέληξε στην Μικρασιατική Καταστροφή και την πυρπόληση της Σμύρνης.
Στις δηλώσεις του ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να διαλύσει όλα τα εμπόδια που την απειλούν στην βόρεια Συρία, το Ιράκ και την ανατολική Μεσόγειο. 
Τόνισε πως ουδέποτε θα επιτρέψει την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων.
Πηγή: iefimerida.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου