Με το βλέμμα στον Θρησκευτικό Τουρισμό | Epirus World

Με το βλέμμα στον Θρησκευτικό Τουρισμό

Τον  Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης  κ.κ.Χρυσόστομο υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πρέβεζας  κ.Νικόλαος Γεωργάκος.
Ο κ.Γεωργάκος χαρακτήρισε ιδιαίτερα τιμητική  την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου , ενώ ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με θέματα κοινού ενδιαφέροντος τα οποία “σηματοδοτούν”την απαρχή  μιας γόνιμης και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Μητροπόλεως.
Η  ανάδειξη της Πρέβεζας ως  προορισμό Θρησκευτικού Τουρισμού   θα βρεθεί στο επίκεντρο των πρώτων κοινών δράσεων,αφού η Πρέβεζα θα φιλοξενήσει μια από τις  ενότητες του Δ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου για τον Θρησκευτικό Τουρισμό που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στη Ηπειρο  με θέμα : “Ηπειρος-Προσέγγιση στα θρησκευτικά μνημεία και τον πολιτισμό της-νέοι δρόμοι στους μοναδικούς προσκυνηματικούς προορισμούς της.”
Ο κ.Γεωργάκος αναγνώρισε την προσπάθεια που καταβάλλει η Ιερά Μητρόπολη για να ενισχύσει τον Θρησκευτικό  Τουρισμό προβάλλοντας τα μοναδικά Θρησκευτικά Μνημεία που διαθέτει η περιοχή και τα οποία συνδέονται με την πορεία του Απόστολου Παύλου αλλά και του Κοσμά του  Αιτωλού.
Τόνισε δε ότι  η Δημοτική Αρχή έχει ως στόχο της να αξιοποιήσει  τον τομέα αυτό , δίνοντας την δυνατότητα προσέλκυσης επισκεπτών καθόλη την διάρκεια του έτους οι οποίοι με αφορμή την Θρησκευτική ιστορία του τόπου,θα   έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν συνολικά τον πολιτισμό, το περιβάλλον καθώς και την παράδοση της περιοχής.
Τέλος ο  Δήμαρχος Πρέβεζας  συζήτησε με τον Σεβασμιώτατο, θέματα που αφορούν τις κοινωνικές δομές  και την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων καθώς και την συνδρομή των Τεχνικών και λοιπών υπηρεσιών του Δήμου  για την επίλυση προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την συντήρηση και τις επισκευές των Ναών.
Ο  κ.Γεωργάκος προσέφερε στον     κ.κ Χρυσόστομο μια εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους τονίζοντας ότι οι ευχές του Σεβασμιωτάτου είναι γι΄αυτόν το πολυτιμότερο δώρο στο νέο ξεκίνημα του  στον Δήμο της Πρέβεζας.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου