Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας | Epirus World

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.
Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.
Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.
Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Assοciated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μπαχάμες, Καραϊβική, Ο «Ντόριαν» ισοπέδωσε ό,τι βρήκε μπροστά του

Το μάτι του τυφώνα «Ντόριαν» όπως φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό της NASA. Το φαινόμενο άφησε πίσω του τεράστιες καταστροφές, με 20 νεκρούς, ενώ η αγωνία χτυπάει «κόκκινο» για τους επιζώντες, καθώς τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι στις Μπαχάμες χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια. Εθελοντές διασώστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να σώσουν κόσμο, όπως κάποιοι τολμηροί στους πλυμμηρισμένους δρόμους του Φρίπορτ.

Αμαζόνιος, Βραζιλία. Η μάχη με τις φλόγες μοιάζει άνιση

Ένας Βραζιλιάνος στρατιώτης προσπαθεί να σβήσει με όποιο μέσο διαθέτει μέρος της φωτιάς που συνεχίζει να καίει τον Αμαζόνιο. Η περιβαλλοντική κρίση στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι τεράστια, με τον πρόεδρο της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, να στέλνει τον Στρατό να συνδράμει στην κατάσβεση της του πύρινου μετώπου που είναι ενεργό εδώ και πολλές εβδομάδες.

Τέξας, ΗΠΑ. Τρόμος παρά το ειδυλλιακό σκηνικό

Ένας άνδρας περπατά πάνω σε μια γέφυρα από σχοινιά, που βρίσκεται εντός του χώρου που λίγες ημέρες πριν πραγματοποιήθηκε η 44η Λιμενική Έκθεση στην Όντεσα του Τέξας, η οποία «σημαδεύτηκε» από τους πυροβολισμούς πάνω στο πλήθος. Ο ήλιος έχει πέσει, όμως ο φόβος παραμένει.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία. Πολιτική τρικυμία με φόντο το Brexit

Οι τόνοι ανέβηκαν σημαντικά στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, καθώς το Brexit και το εάν αυτό θα γίνει πραγματικότητα και με ποιους όρους παραμένει ένα θέμα που «καίει» τους πολίτες της χώρας. Η Μεγάλη Βρετανία είναι μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η αβεβαιότητα μεγαλώνει και ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δείχνει στριμωγμένος, με τον ίδιο να επιμένει πως θα προχωρήσει στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα. Ταξίδι μακριά από την αποθήκη ψυχών

Ένα πλοίο με 780 πρόσφυγες/μετανάστες πλησιάζει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο οποίο μεταφέρονται για να μεταφερθούν συνέχεια σε άλλο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Πίσω τους μόλις άφησαν τη Λέσβο και το hot spot της Μόριας, το οποίο ήταν ασφυκτικά γεμάτο.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Η αποκαθήλωση ενός «βασιλιά»

Ο Ρότζερ Φέντερερ μόλις γνώρισε την ήττα από τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος τον νίκησε 3-2 σετ στα προημιτελικά του μονού Ανδρών στο US Open, σε μια εκπληκτική μονομαχία που είχε διάρκεια 3 ώρες και 10 λεπτά. Ο «βασιλιάς» μόλις αποχαιρέτησε τη διοργάνωση και δεν μπορεί να διεκδικήσει ακόμη έναν τίτλο Γκραν Σλαμ στην τεράστια καριέρα του.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ. Βουβός πόνος για μια τραγωδία

Η θλίψη είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο ενός άνδρας, ο οποίος θρηνεί για τη ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια. Φωτιά ξέσπασε σε ένα πλοίο, με αποτέλεσμα να καταγραφούν τουλάχιστον 25 νεκροί, ενώ δύτες εξακολουθούν να αναζητούν και τους άλλους επιβαίνοντες, με την ελπίδα ότι θα βρουν έστω και έναν ζωντανό στο ναυάγιο του «Conception».

Φούτζι, Ιαπωνία. Ανάβαση σε ένα επιβλητικό βουνό

Ένα γκρουπ από αναρριχητές ανεβαίνει στο βουνό Φούτζι, το βουνό-σύμβολο της Ιαπωνίας και ένα από τα πιο επιβλητικά του πλανήτη, με στόχο να απολαύσουν την ανατολή του ηλίου. Όταν η στιγμή φτάνει, έρχεται και η δικαίωση για τη δύσκολη προσπάθεια.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου