Φωτιά στη Μόρια: Δύο νεκροί σύμφωνα με την Αστυνομία – Επεισόδια σε εξέλιξη | Epirus World

Φωτιά στη Μόρια: Δύο νεκροί σύμφωνα με την Αστυνομία – Επεισόδια σε εξέλιξη

Επεισόδια ξέσπασαν στη Μόρια, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στις περίπου 16.45 προκαλώντας πανικό στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.
Για δύο νεκρούς στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια κάνουν λόγο τα μέχρι στιγμής στοιχεία και πληροφορίες που έχει η Αστυνομία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από το ΚΥΤ της Μόριας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης απανθρακωμένη σορός και διενεργείται εξέταση από ιατροδικαστή.
Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν φτάσει ακόμα στο χώρο όπου βρίσκονται τα κοντέινερ, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει και δεύτερη σορός.
Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το απανθρακωμένο πτώμα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ανήκει σε γυναίκα, ενώ για το δεύτερο θύμα που δεν έχει επιβεβαιωθεί, οι ίδιες πληροφορείς αναφέρουν ότι είναι πιθανότητα παιδί.
Άνδρες των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα στους πρόσφυγες, που εξαγριώθηκαν μετά τις πληροφορίες για νεκρούς.
«Η νύχτα θα είναι δύσκολη» εκτίμησε ο δήμαρχος Λέσβου, Στρατής Κυτέλης, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για αποσυμφόρφηση του ΚΥΤ, όπου βρίσκονται 12.000 άτομα.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στον χώρο αυξάνονται συνεχώς για την αντιμετώπιση των επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει. Από το υπουργείο δόθηκε εντολή σε δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που θα περιφρουρούσαν το ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ να μεταβούν με C-130 στη Μυτιλήνη, όπου πρόκειται να μεταβούν και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης και ο γγ μεταναστευτικής πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιοχή ξέσπασαν δύο φωτιές, η «πρώτη στις 16:45 ώρα περίπου σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η δεύτερη 20 περίπου λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις».
Η φωτιά ξεκίνησε από ένα κοντέινερ
Τον χώρο καλύπτουν μαύροι καπνοί, ενώ σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Facebook μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, διακρίνεται ένα κοντέινερ να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και γύρω από αυτό πλήθος κόσμου.
Η φωτιά προκάλεσε την άμεση παρέμβαση των πυροσβεστών, οι οποίοι δυσκολεύτηκαν να προσεγγίσουν τον χώρο, τόσο λόγω των αντιδράσεων από τους πρόσφυγες και μετανάστες, όσο και λόγω του πλήθους κόσμου που βρίσκεται στο hotspot.
Φωτογραφίες,: Facebook/Ihab Abassi


Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου