Ολοκληρωτική καταστροφή στις Μπαχάμες από τον τυφώνα Ντόριαν | Epirus World

Ολοκληρωτική καταστροφή στις Μπαχάμες από τον τυφώνα Ντόριαν

Τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι στις Μπαχάμες χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μετά το σαρωτικό και πολύνεκρο πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν, ενός από τους πιο ισχυρούς που έχει ποτέ καταγραφεί στην Καραϊβική.
Είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, ενώ ο πρωθυπουργός Χούμπερτ Μίνις προειδοποίησε πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.
Εικόνες από τα νησιά Άμπακο, που επλήγησαν χειρότερα, δείχνουν εκτεταμένες καταστροφές με ισοπεδωμένα λιμάνια, καταστήματα, ένα νοσοκομείο και τμήματα του αεροδρομίου.
Όλα αυτά δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την παροχή βοήθειας στους κατοίκους.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 70.000 άνθρωποι στις Μπαχάμες χρειάζονται τροφή, στέγη και ιατρική βοήθεια.
«Υπάρχει ανησυχία πως έχουν καταστραφεί ολόκληρες κοινότητες, είτε ισοπεδώθηκαν είτε βρίσκονται κάτω από το νερό» τόνισε εκπρόσωπος του Οργανισμού. «Δεν ξέρουμε πού είναι οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί ούτε πώς να τους προσεγγίσουμε».
Ο πάστορας LaQuez Williams, της εκκλησίας Jubilee Cathedral στο νησί Γκραντ Μπαχάμα, άνοιξε την εκκλησία του για να βρουν καταφύγιο 150 άνθρωποι. Όπως λέει, είδε πολίτες να ζητούν βοήθεια παγιδευμένοι στις οροφές των σπιτιών τους. «Ζητούσαν βοήθεια αλλά δεν είχες τρόπο να τους πλησιάσεις. Νιώθεις εντελώς αδύναμος».

Ο Ντόριαν απειλεί τώρα τις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, η Νότια Καρολίνα ετοιμάζεται για άνοδο - ρεκόρ της στάθμης των υδάτων, πιθανώς και σε ύψος δύο μέτρων, στο δημοφιλές θέρετρο Myrtle Beach. Η πολιτεία προετοιμάζεται για μεγάλες πλημμύρες καθώς ο τυφώνας Ντόριαν πλησιάζει και βρίσκεται σε απόσταση 170 χιλιομέτρων από το Τσάρλεστον.
Ο τυφώνας ενισχύθηκε εκ νέου και κατατάσσεται στην κατηγορία 3 μετά την εξασθένησή του χθες.
Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τις ακτές της Τζόρτζια, της Νότιας Καρολίνας και της Βόρειας Καρολίνας έως και τη νότια Βιρτζίνια.
Περισσότεροι από 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι στις παραπάνω πολιτείες και τη Φλόριντα έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Μέχρι στιγμής πάντως η Φλόριντα φαίνεται μάλλον να γλιτώνει από τον τυφώνα Ντόριαν, ο οποίος δείχνει να την προσπερνά και να κατευθύνεται προς τη Νότια Καρολίνα.


Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου