Δικαστική δικαίωση για κόκορα που μπορεί να λαλεί από νωρίς το πρωί | Epirus World

Δικαστική δικαίωση για κόκορα που μπορεί να λαλεί από νωρίς το πρωί

Απόλυτη δικαίωση για έναν κόκορα που κατηγορείται από τους γείτονες ότι λαλεί υπερβολικά νωρίς το πρωί, καθώς γαλλικό δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι ο Μορίς (ναι, έχει και όνομα), μπορεί να συνεχίσει να λαλεί τα ξημερώματα παρά τα παράπονα που κατά καιρούς έχουν δεχθεί οι ιδιοκτήτες του και εμμέσως και ο ίδιος, σε μια υπόθεση την οποία τα ΜΜΕ της χώρας περιγράφουν ως μια μάχη ανάμεσα στην πόλη και την ύπαιθρο.
«Ο Μορίς κέρδισε και οι ενάγοντες πρέπει να καταβάλουν στον ιδιοκτήτη του 1.000 ευρώ ως αποζημίωση με τόκους και να καλύψουν τα δικαστικά έξοδα, δήλωσε στο AFP ο Ζιλιέν Απόλυτη δικαίωση για έναν κόκορα που κατηγορείται από τους γείτονες ότι λαλεί υπερβολικά νωρίς το πρωί, καθώς γαλλικό δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι ο Μορίς (ναι, έχει και όνομα), μπορεί να συνεχίσει να λαλεί τα ξημερώματα παρά τα παράπονα που κατά καιρούς έχουν δεχθεί οι ιδιοκτήτες του και εμμέσως και ο ίδιος, σε μια υπόθεση την οποία τα ΜΜΕ της χώρας περιγράφουν ως μια μάχη ανάμεσα στην πόλη και την ύπαιθρο.
«Ο Μορίς κέρδισε και οι ενάγοντες πρέπει να καταβάλουν στον ιδιοκτήτη του 1.000 ευρώ ως αποζημίωση με τόκους και να καλύψουν τα δικαστικά έξοδα, δήλωσε στο AFP ο Ζιλιέν Παπινό, ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του Μορίς, της Κορίν Φεσό. Το δικαστήριο του Ροσφόρ, στη δυτική Γαλλία, απέρριψε το αίτημα των γειτόνων να σιωπήσει το πτηνό.
«Σήμερα ο Μορίς κέρδισε μια μάχη για ολόκληρη τη Γαλλία », είπε η Φεσό, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.Ο 4χρονος πετεινός ζει στο Σεν-Πιερ ντ' Ολερόν, τη μεγαλύτερη κοινότητα του νησιού Ολερόν, με περίπου 7.000 κατοίκους τον χειμώνα και 35.000 το καλοκαίρι. Η φωνή του ενόχλησε τόσο πολύ έναν γείτονα, τον Ζαν-Λουί Μπιρόν, κάτοικο της πόλης, ώστε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Η περίπτωση του Μορίς υπενθυμίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των αστικών κέντρων στη Γαλλία, οι οποίοι αγοράζουν εξοχικές κατοικίες χωρίς να είναι προετοιμασμένοι για την πραγματικότητα της εξοχής, όπως οι ήχοι των ζώων, τα έντομα ή οι άσχημες οσμές.
Παρόμοιες υποθέσεις έχουν φτάσει στο παρελθόν στα γαλλικά δικαστήρια με κατηγορούμενες... αγελάδες ή καμπάνες εκκλησιών, αλλά καμία δεν πήρε τόσο μεγάλη δημοσιότητα όσο η περίπτωση του συγκεκριμένου κόκορα, η οποία προκάλεσε εκδηλώσεις συμπαράστασης μέχρι και από τις ΗΠΑ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κυκλοφόρησαν μπλουζάκια με το σύνθημα «Αφήστε με να τραγουδήσω« και «Ομάδα Μορίς», καθώς και μια αίτηση «για τη σωτηρία του Μορίς», η οποία συγκέντρωσε 140.000 υπογραφές., ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του Μορίς, της Κορίν Φεσό. Το δικαστήριο του Ροσφόρ, στη δυτική Γαλλία, απέρριψε το αίτημα των γειτόνων να σιωπήσει το πτηνό.
«Σήμερα ο Μορίς κέρδισε μια μάχη για ολόκληρη τη Γαλλία», είπε η Φεσό, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο 4χρονος πετεινός ζει στο Σεν-Πιερ ντ' Ολερόν, τη μεγαλύτερη κοινότητα του νησιού Ολερόν, με περίπου 7.000 κατοίκους τον χειμώνα και 35.000 το καλοκαίρι. Η φωνή του ενόχλησε τόσο πολύ έναν γείτονα, τον Ζαν-Λουί Μπιρόν, κάτοικο της πόλης, ώστε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Η περίπτωση του Μορίς υπενθυμίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των αστικών κέντρων στη Γαλλία, οι οποίοι αγοράζουν εξοχικές κατοικίες χωρίς να είναι προετοιμασμένοι για την πραγματικότητα της εξοχής, όπως οι ήχοι των ζώων, τα έντομα ή οι άσχημες οσμές.
Παρόμοιες υποθέσεις έχουν φτάσει στο παρελθόν στα γαλλικά δικαστήρια με κατηγορούμενες... αγελάδες ή καμπάνες εκκλησιών, αλλά καμία δεν πήρε τόσο μεγάλη δημοσιότητα όσο η περίπτωση του συγκεκριμένου κόκορα, η οποία προκάλεσε εκδηλώσεις συμπαράστασης μέχρι και από τις ΗΠΑ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κυκλοφόρησαν μπλουζάκια με το σύνθημα «Αφήστε με να τραγουδήσω« και «Ομάδα Μορίς», καθώς και μια αίτηση «για τη σωτηρία του Μορίς», η οποία συγκέντρωσε 140.000 υπογραφές.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου