Μουντομπάσκετ 2019: Μεγάλη Αργεντινή, θριάμβευσε επί της Γαλλίας και πάει για χρυσό | Epirus World

Μουντομπάσκετ 2019: Μεγάλη Αργεντινή, θριάμβευσε επί της Γαλλίας και πάει για χρυσό

Γνωστή έγινε και η δεύτερη ομάδα που θα διεκδικήσει την πρώτη θέση του βάθρου στο Μουντομπάσκετ 2019. Η Αργεντινή ήταν αυτή που επικράτησε της Γαλλίας με 80-66, στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό, για να πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (15/09).
Με μεγάλους πρωταγωνιστές τον 39χρονο «έφηβο» Σκόλα με 28 πόντους και 13 ριμπάουντ και με άξιους συμπαραστάτες του τον Καμπάτσο με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, αλλά και Γκαμπριέλ Ντεκ με 13 πόντους, οι Λατινοαμερικανοί έδειξαν στους «τρικολόρ» από την αρχή του ματς ποιος είναι το... αφεντικό και πανάξια πηγαίνουν για το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο, απέναντι στην Ισπανία, η οποία περιμένει ήδη, καθώς επικράτησε της Αυστραλίας.
Έτσι, 15 χρόνια μετά την τελευταία τους παρουσία σε τελικό της διοργάνωσης, το 2002 στην Ινδιανάπολη, όταν είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, αλλά και 69 ολόκληρα χρόνια μετά τη μια και μοναδική τους πρωτιά, οι Αργεντινοί πάνε για την κορυφή του κόσμου, εμφανίζοντας στο παρκέ απαράμιλλο πάθος και δίψα για διάκριση.
Αφού πρώτα απέκλεισε τη Σερβία του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς στον προημιτελικό, το σύνολο του Σέρχιο Ερνάντες έκανε την ομάδα που είπε «όχι» στις ΗΠΑ να μοιάζει... δύο επίπεδα κάτω. Έτσι, η «χρυσή» στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και «χάλκινη» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, το Πεκίνο, μπορεί να ονειρεύεται ακόμη μια σπουδαία διάκριση.
Από την πλευρά τους, οι Γάλλοι είχαν τους Εβάν Φουρνιέ και Φρανκ Ντιλικινά να ξεχωρίζουν, που έκαστοι σημείωσαν από 16 πόντους, αλλά η παρουσία τους δεν έφτανε για να σταματήσει τους τρομερούς Λατινοαμερικανούς. Πλέον, μπορούν να ελπίζουν στο χάλκινο μετάλλιο και να «πιάσουν» ξανά την καλύτερη θέση στην ιστορία τους, στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτό της Ισπανίας το 2014, όταν επικράτησε με 95-93 της Λιθουανίας στον μικρό τελικό.
Η ομάδα του Βενσάν Κολέ θα βρει στον δρόμο της, την Κυριακή (15/09, 11:00) τα «καγκουρό», ενώ στο παρελθόν η Γαλλία είχε βρεθεί στην τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το 1954, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ μετρά και δύο πέμπτες θέσεις, το 1963 στη Βραζιλία και το 2006.
Τα δεκάλεπτα: 21-18, 39-32, 60-48, 80-66
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου