S-400: Νέα προειδοποίηση από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, στην ατζέντα η επιβολή κυρώσεων | Epirus World

S-400: Νέα προειδοποίηση από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, στην ατζέντα η επιβολή κυρώσεων

Νέα προειδοποίηση προς την Τουρκία  απηύθυνε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σημειώνοντας πως η ενεργοποίηση των S-400 από την Άγκυρα θα υπονομεύσει «περαιτέρω τα κοινά συμφέροντα ασφαλείας στην περιοχή». Η Ουάσινγκτον εξέφρασε για μια ακόμα φορά την λύπη της για το γεγονός ότι η Τουρκία αποφάσισε να προχωρήσει στην παραλαβή του εν λόγω ρωσικού συστήματος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.
Απαντώντας σε ερώτηση του Hellas Journal, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Ουάσινγκτον στην επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται στο πλαίσιο του νόμου CAATSA. Στην ερώτηση για το αν «έχει αλλάξει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη θέση του», ο εκπρόσωπος παρέπεμψε στο παράδειγμα της Κίνας, καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση η ενεργοποίηση των κυρώσεων έλαβε χώρα τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης των S-400.
«Αντιλαμβανόμαστε ότι η παραλαβή των συστημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι σημαντικό να θυμηθούμε την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Κίνας βάσει του CAATSA λίγους μήνες μετά την απόκτηση των S-400. Δεν σχολιάζουμε εσωτερικές συζητήσεις που προηγήθηκαν της απόφασης» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου