«Καθρέφτης» οι… παραλίες της Παμβώτιδας! | Epirus World

«Καθρέφτης» οι… παραλίες της Παμβώτιδας!

Όταν υπάρχει θέληση… Κι αυτή αποδείχθηκε στην περίπτωση της λίμνης των Ιωαννίνων και στις μικρές… παραλίες που δημιουργήθηκαν μετά την πτώση της στάθμης. Μαζί με τον πυθμένα είχαν αποκαλυφθεί και πάσης φύσεως σκουπίδια και πλαστικά όπως παρουσίασε το Epiruspost με σχετικό ρεπορτάζ. Χρειάστηκαν λίγες ώρες ώστε οι εικόνες αυτές να πάρουν τέλος. Αφού υπήρχε η βούληση βρέθηκε και ο τρόπος! Η πρωτοβουλία και στην περίπτωση αυτή ανήκει στην Περιφέρεια Ηπείρου και την Πολιτική Προστασία που διαθέτει τον μηχανολογικό εξοπλισμό και το προσωπικό. Μηχανήματα κι εργάτες έπιασαν δουλειά από το πρωί και λίγο πριν το απόγευμα η εικόνα είχε αλλάξει ριζικά.

Πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή στην Ακτή Μιαούλη. Εκεί όπου η πτώση της στάθμης είναι εμφανής.
Η εικόνα άλλαξε ριζικά και οι μικρές παραλίες της Παμβώτιδας στην κυριολεξία λάμπουν. Μαζί με τον καθαρισμό απομακρύνθηκαν και πολλές αυτοσχέδιες κατασκευές οι οποίες άγγιζαν τα νερά της λίμνης και χρησιμοποιούνται κυρίως από αλιείς.
Αυτό που έπρεπε λοιπόν έγινε… Τώρα οφείλουν να το διαφυλάξουν και οι πολίτες.. Η εικόνα άλλωστε της καθαρής λίμνης είναι μία από τις πιο όμορφες που μπορεί να απολαύσει ο καθένας.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου