Σειρά εκδηλώσεων και κολυμβητικός διάπλους για τη ναυμαχία του Ακτίου | Epirus World

Σειρά εκδηλώσεων και κολυμβητικός διάπλους για τη ναυμαχία του Ακτίου

Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ., στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, έλαβε χώρα ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της αρχαιότητας, η ναυμαχία του Ακτίου, σηματοδοτώντας την έναρξη μίας νέας περιόδου ευημερίας. Η αίγλη της Νικόπολης τονίστηκε από τον ιδρυτή της με τον εορτασμό των «Ακτίων», που περιλάμβαναν αθλητικές και μουσικές εκδηλώσεις. 
Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων ο Δήμος Πρέβεζας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, ναυταθλητικά σωματεία, τοπικούς συλλόγους και φορείς οργανώνουν ποικίλες πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, αναδεικνύοντας τη διαχρονική ιστορία του θεσμού των «Ακτίων».
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: 
Το απόγευμα του Σαββάτου 31 Αυγούστου, στο Ναυτικό Μουσείο του Δήμου Πρέβεζας, θα πραγματοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας σειρά εκδηλώσεων με κεντρικό θέμα τη ναυμαχία του Ακτίου, ως εξής:

  • 18.30: εικαστικό εργαστήριο (workshop) για παιδιά
  • 19.45: παρουσίαση της ναυμαχίας με χρήση της τρισδιάστατης μακέτα

  • 20.30: ομιλία με θέμα ιστορικές απεικονίσεις της ναυμαχίας του Ακτίου.
Την εκδήλωση θα προλογίσει η Προϊσταμένη της Εφορείας κ. Ανθή Αγγέλη.
Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί Κολυμβητικός Διάπλους -δύο διαδρομών: 

  • 10.00 π.μ.: Κολυμβητικός αγώνας 300 μ., για μικρούς κολυμβητές.

  • 11.00 π.μ.: Κολυμβητικός διάπλους Άκτιο-Πρέβεζα, για ενήλικες
Μετά τη λήξη των αγώνων θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα.
Όποιος επιθυμεί την ημέρα του αγώνα μπορεί να προσφέρει είδη ρουχισμού και τρόφιμα για το Χαμόγελο του Παιδιού.
Η είσοδος για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη. 
Επικοινωνία
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τις αρχαιολόγους κ.κ. Αθηνά Κωνσταντάκη και Πολυξένη Μπάρκα στο τηλέφωνο 2682089890.
Πρέβεζα, 22.08.2019
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

«ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ 2019»
ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ

Ο Δήμος Πρέβεζας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, ναυταθλητικούς συλλόγους, το «Χαμόγελο του Παιδιού», τη μαρίνα ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ, τη ΛΕΚ Πρέβεζας, τον Σύλλογο Αλιέων και την Amvrakikos Cruises, διοργανώνουν την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου Κολυμβητικό Διάπλου -δύο διαδρομών- στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των «Εν Νικοπόλει Ακτίων 2019». 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ & ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

10.00 π.μ.: Κολυμβητικός αγώνας 300 m. Μικροί κολυμβητές.
11.00 π.μ.: Κολυμβητικός διάπλους Άκτιο-Πρέβεζα. Ενήλικες.

Οι αθλητές πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο τουλάχιστον 45 λεπτά νωρίτερα, για να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις και να τους δοθούν οι αριθμοί συμμετοχής.
Τα προσωπικά αντικείμενα των αθλητών θα φυλάσσονται στο χώρο της πρώην Λαϊκής Αγοράς. Οι σάκοι αποθήκευσης καλό είναι να μην περιέχουν αντικείμενα αξίας, χρήματα και άλλα τιμαλφή, γιατί σε περίπτωση απώλειας οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη.
Η μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία του Κολυμβητικού διάπλου Άκτιο-Πρέβεζα θα γίνει με πλωτά μέσα.
Ο τερματισμός και των δύο κολυμβητικών διαδρομών θα πραγματοποιηθεί έμπροσθεν του Δημαρχείου.
Μετά τη λήξη των αγώνων θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα.

Δικαίωμα συμμετοχής στον κολυμβητικό διάπλου Άκτιο-Πρέβεζα έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. 
Όσοι ανήλικοι αθλητές επιθυμούν να λάβουν μέρος πρέπει να συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης από τον κηδεμόνα.
Απαραίτητος κρίνεται ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος. Τονίζεται, δε, ότι οι συμμετέχοντες θα κολυμπήσουν με δική τους ευθύνη.

Οι κολυμβητές και κολυμβήτριες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και με μαγιό. Δεν επιτρέπονται άλλου είδους πλευστικά – κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.τ.λ.)

Κατά τις διαδρομές θα υπάρχει υποστηρικτική και υγειονομική κάλυψη με φουσκωτές βάρκες από την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας.  

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν. 

Όποιος επιθυμεί την ημέρα του αγώνα μπορεί να προσφέρει είδη ρουχισμού και τρόφιμα για το Χαμόγελο του Παιδιού.

Την παρούσα ανακοίνωση μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του Δήμου Πρέβεζας (http://www.dimosprevezas.gr/). Οι αιτήσεις θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου xoreftiko@gmail.com  και θα είναι δυνατόν να κατατίθενται και την ημέρα των αγώνων στη Γραμματεία Αγώνων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους:
κ. Ρούσσο Δημήτριο         2682025503 και κ. Κοψάρη Δήμητρα  2682360656
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου