«Καμίνι» μέχρι το Δεκαπενταύγουστο.. Συναγερμός σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία | Epirus World

«Καμίνι» μέχρι το Δεκαπενταύγουστο.. Συναγερμός σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία

Καμίνι μέχρι το Δεκαπενταύγουστο και η Ήπειρος. Ο υδράργυρος που την Παρασκευή έφτασε στους 37 βαθμούς στα Γιάννινα και σε άλλες περιοχές θα παραμείνει στα ύψη. Μάλιστα σταδιακά τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσει ίσως και να ξεπεράσει τους 39, κάνοντας τις συνθήκες αποπνικτικές, κυρίως για όσους παραμένουν στις πόλεις. Στα ύψη όμως βρίσκεται η θερμοκρασία και στα ορεινά όπως και στα παραθαλάσσια ενώ δεν υπάρχει η συνηθισμένη για την Ήπειρο βραδινή και πρωινή δροσιά. Το επόμενο πενθήμερο θα είναι στην κυριολεξία καυτό, γεγονός που απαιτεί μεγάλη προσοχή κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε ειδικό έγγραφο σε όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται σε θέματα πυρκαγιών, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Επίσης, έχουν ενημερωθεί και οι Ένοπλες δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να διαθέσουν οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί από την ΓΓΠΠ.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου