Προβλήματα υδροδότησης και στα Γιάννινα, έκκληση της ΔΕΥΑΙ για αποφυγή της υπερκατανάλωσης | Epirus World

Προβλήματα υδροδότησης και στα Γιάννινα, έκκληση της ΔΕΥΑΙ για αποφυγή της υπερκατανάλωσης

Προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση και της πόλης των Ιωαννίνων προκαλεί το κύμα ζέστης που σαρώνει την περιοχή τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων τα προβλήματα μέχρι στιγμής είναι μικρά και αποτυπώνονται κυρίως με την πτώση της πίεσης στα ψηλά σημεία της πόλης και όχι με διακοπές νερού. Το πρόβλημα αποδίδεται στην υπερκατανάλωση των ημερών αυτών, ημέρες πάντως που σημαντικός αριθμός του πληθυσμού απουσιάζει από την πόλη λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.

Η ΔΕΥΑΙ απευθύνει έκκληση για λελογισμένη χρήση του νερού ώστε να αποφευχθούν διακοπές και μεγαλύτερα προβλήματα.

Συγκεκριμένα ζητά από τους πολίτες να χρησιμοποιούν το νερό με σύνεση και να περιορίσουν όσο είναι δυνατόν την άσκοπη χρήση του (ανοικτές εξωτερικές βρύσες κ.λπ.) καθώς η υπερκατανάλωση που παρατηρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει δημιουργήσει προβλήματα στην επαρκή υδρόδοτηση των κατοίκων.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Ιωαννίνων, Μάκης Χρυσοστόμου, η Επιχείρηση λαμβάνει όλα τα μέτρα και κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, κινητοποιώντας διαθέσιμα μέσα και προσωπικό καθώς και έκτακτες προμήθειες για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ύδρευσης που προκαλούνται από τον έντονο καύσωνα και την υπερκατανάλωση, ζητά όμως παράλληλα και τη συμβολή των πολιτών ώστε να μην σπαταλούνται σημαντικές ποσότητες νερού .
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου